УРУЧЕНА НАГРАДА „ДРАГАНА ЛОНЦОВИЋ”

0
241

На Међународни дан медицинских сестара 12. маја, по први пут додијељена је награда „Драгана Лонцовић“.

Предсједник Општине Пљевља др Дарио Вранеш, на свечаности која је организована овим поводом, уручио је награду овогодишњој добитници Ковиљки Ковачевић.

Комисија у саставу др Бранка Станковић, др Зоран
Табаш, Јелена Лончар, Катарина Лонцовић и Сања Ђондовић разматрала је предлоге који су пристигли. Свих петнаест кандидата испуњавали су услове прописане Одлуком о додјели награде „Драгана Лонцовић“. Придржавајући се прописаних критеријума, Комисија је предложила, а предсједник Општине донио одлуку о овогодишњој добитници награде.

Ковиљка Ковачевић је рођена 1963. године. Средњу медицинску школу завршила је у Фочи, а након одрађеног приправничког стажа 1985. године па до данас, запослена је на Интерном одјељењу Опште болнице Пљевља. Иза ње је 38 година радног искуства. Иако нарушеног здравља у најтежим тренуцима изазваним пандемијом корона вируса, показала је хуманост, савјесност, одговорност и професионалност у раду и односу према пацијентима.
Добитница награде се захвалила и истакла да ова награда није само њена, већ свих њених колега.

Предсједник Општине Пљевља поздравио је присутне и честитао овогодишњој добитници награде.
-Комисија није имала нимало лак задатак, а то је да изабере првог међу једнакима. Ове године, то је наша драга Ковиљка Ковачевић. Ова награда није такмичарског духа. Не треба да се такмичимо једни са другима, већ сами са собом, а то значи да сваки дан будемо бољи него што смо били јуче.

Присутнима се обратила Дрганина мајка, Катарина Лонцовић, која је истакла да је поносна на успостављање награде јер ће кроз исту Драганин лик и дјело наставити да живи.

На иницијативу предсједника Општине, Скупштина општине Пљевља је на 10. сједници одржаној 16. 10. 2023. године једногласно усвојила Одлуку којом се установљава награда „Драгана Лонцовић“ за најбољу медицинску сестру/техничара, а која ће се додјељивати 12. 5. на Међународни дан медициских сестара сваке године. Награда ће се додјељивати за изузетан успјех и резултате остварене у развоју, ширењу и унапређењу квалитета сестринске професије, његовању начела хуманости, племенитости, емпатије и жртвовања себе за друге.
Установљење награде „Драгана Лонцовић“ знак је захвалности према храброј медицинској сестри и знак поштовања према медициским сестрама и здравственим радницима у нашем граду.
Драгана је била прва жртва корона вируса међу медицинским радницима у нашој општини. Хуманост и несебичност, коју је најбоље показала добровољно се пријавивши за рад у Ковид одјељењу, као и жеља за усавршавањем, обиљежиле су Драганину професионалну каријеру. Њен прерани одлазак оставио је ненадокнадив губитак не само њеној породици, пријатељима и колегама, већ и цијелој заједници.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here