ЛОКАЛНИ ПУТЕВИ НАЈБОЉИ

0
157

Обиљежен Дан добровољних давалаца крви Црне Горе

Поводом 11. маја – Дана добровољних давалаца крви у Црној Гори, Црвени крст Црне Горе је традиционално организовао додјелу признања Министарства здравља Црне Горе најзаслужнијима за допринос побољшању добровољног давалаштва крви у Црној Гори, за протеклу годину.

Тим поводом, Министарство здравља је двадесет пету годину заредом, додијелило одговарајућа признања најзаслужнијима за развој дјелатности добровољног давалаштва крви у претходној години. Признања су награђенима уручили Сретен Јакић, генерални директор Директората за здравствену заштиту, регулисање професије и надзор над функционисањем струковних регулаторних тијела у Министарству здравља и предсједник Црвеног крста Црне Горе Митар Вучковић.

У категорији најзаслужнијих добровољних давалаца крви, признања су добили Дејан Јанић из Подгорице, за 100 давања, Мујо Авдић из Тивта, за 82 давања, Килибарда Никола из Бара, за 72 давања, Горан Драгаш из Пљеваља, за 60 давања, Зоран Блечић из Подгорице, за 60 давања, Томашевић Слободан из Бара, за 56 давања и Велизар-Бато Обрадовић из Никшића, за 50 пута даривану крв.

Најактивнији клуб добровољних давалаца крви у прошлој години на нивоу Црне Горе био је клуб ЈП „Локални путеви“ из Пљеваља.

За професионални допринос у области трансфузиологије признања су добили др Нађа Бошковић, трансфузиолошкиња и Срећко Микулић, трансфузер Завод за трансфузију крви Црне Горе .

За допринос у области васпитно-мотивационог рада награђен је Горан Трипковић из Никшића.

Извор: Црвени крст Црне Горе

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here