ДОНАЦИЈА ВРИЈЕДНА 50 ХИЉАДА ЕВРА

0
140

Данас је у просторијама Дирекције Електропривреде Црне Горе, у Никшићу, потписан уговор о донацији вриједној 50 000 евра за потребе Опште болнице Пљевља. Поменута средства ће се утрошити за побољшање услова рада у овој установи. 

-Наведена средства ће бити утрошена у сврху набавке апарата за ЕЕГ (електроенцефалографију) чиме ће се дијагностика и контрола пацијената са дијагнозом епилепсије и поремећаја свијести по први пут у историји моћи обавити у нашој установи. Обука два медицинска техничара који ће  руковати апаратом је већ у току у Клиничком центру Црне Горе, а Општа болница Пљевља добија и први пут субспецијалисту епилептолога, казао нам је директор Болнице Саша Грбовић.

Он је објаснио да ће остатак новца бити утрошен за набавку уређаја за ендоскопску хирургију параназалних шупљина (синуса), чиме ће се дијапазон услуга службе за ОРЛ (ухо, грло, нос) уз већ потписан уговор о набавци Видеохеад импулс теста, значајно проширити. 

-За ту службу у току ове године из ове донације и претходно поменутог ВХИТ утрошено је око 45 000 евра, казао је Грбовић.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here