ТРИ ПРЕКРШАЈНЕ ПРИЈАВЕ ЗА БЕСПРАВНУ СЈЕЧУ 140 КУБИКА ДРВЕТА

0
229

Рајковић тражи да се врше изненадне контроле

Службеници Управе за газдовање шумама и ловиштима открили су бесправне сјече у приватним шумама, а након утврђивања чињеничног стања и количина, поднијете су три прекршајне пријаве за бесправне сјече у приватним шумама против лица А.И, Х.С. и А. М. који су бесправно посјекли преко 140м³ бруто дрвне запремине.

-У сарадњи са шумарском инспекцијом извршена је и контрола рејона Бјелушка ливада и том приликом шумарски инспектор написао је и прекшајни налог чувару шума Р.М. због пропуста у раду, када је дозвољено лицу Х.А. да из приватне шуме одвезе бесправно посјечене дрвне сортименте, без прекршајне пријаве и обиљежавања пањева жигом шумске штете, наводи се у саопштењу Управе за газдовање шумама и ловиштима и додаје да је откривена и узурпација земљишта од 300м² у Газдинској јединици „Црња –Ибарац“, а након прикупљених доказа поднијета је и кривична пријава за узурпацију против лица Х.С. Основном државном тужилаштву на даље поступање. 

-ВД директор Управе за газдовање шумама и ловиштима, господин Милош Рајковић охрабрује рад запослених и захтјева да наставе са изненадним контролама терена и позива све да покажемо примјер како се ради одговорно и како се штити најважнији природни ресурс Црне Горе, наше шуме, наводи се у саопштењу.  

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here