ПОТПИСАН УГОВОР О ПРОЈЕКТОВАЊУ ПУТА МАЉЕВАЦ-ГЛИБАЋИ

0
120

Предсједник општине Пљевља др Дарио Вранеш потписао је данас са фирмом „SIMM INŽENJERING“ Уговор за израду недостајућег дијела пројектне документације за реконструкцију и изградњу локалног пута Маљевац-Глибаћи.

Израда пројектне документације је први корак ка реализацији овог пројекта и очекује се да ће бити завршена до краја јуна ове године. Дио пројектне документације ове трасе је био урађен у ранијем периоду, а да би се кандидовао ка државном буџету морао је бити употпуњен. Надамо се да ће Дирекција за саобраћај одмах након ревизије пројекта расписати тендер за реконструкцију ове дионице.

„Локални пут Пут Маљевац- Врбица- Крушево- Краљева Гора- Глибаћи је тренутно најфреквентнији локални пут у нашој општини и у прилично је лошем стању, девастиран и небезбиједан за саобраћај. Овај путни правац у дужини од 16 километара смо перципирали као приоритетан за реконструкцију и одмах након ревизије пројекта кандидоваћемо га ка државном буџету. Осим што је од великог значаја за велики број становника наше општине посебну тежину даје то што је ово најстарији пут којим су деценијама вршени транспорти шумског блага из Бобова, и да у последњих осамдесет година практично није уложено ништа, а однесено је преко милијарду евра“ – казао је Вранеш.

Путна инфраструктура је од великог значаја како за економски развој, тако и за укупни квалитет животног стандарда. Стога, Општина Пљевља обраћа посебну пажњу на улагање и унапређење у путну инфраструктуру  и на тај начин доприноси побољшању квалитета живота свих својих грађана.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here