ПРЕДСЈЕДНИК СКУПШТИНЕ ЦРНЕ ГОРЕ У ПОСЈЕТИ СРЕДЊОЈ СТРУЧНОЈ ШКОЛИ – ПЉЕВЉА

0
155

Предсједник Скупштине Црне Горе, Андрија Мандић, данас је посјетио Средњу стручну школу у Пљевљима. Мандића је дочекало руководство школе, као и предсједници стручних актива. Том приликом је истакнуто све оно што је урађено како би се ова најкомплекснија стручна школа у Црној Гори препородила и доиста била носећи стуб просвете Пљеваља.

Приликом обиласка школе предсједник Скупштине је обишао нове кабинете (хемија и фармација, електротехника, информатика, српски језик и књижевност), реновирану зборницу, књижару, али је и упознат са плановима за будућност, који се односе на реновирање кабинета здравствене групе предмета, уређење дворишта, отварање ђачког дома, изградњу фискултурне сале те отварање фарме у склопу Центра за обуку.

Парламентарна атмосфера владала је приликом Мандићевог сусрета са ђацима, међу којима су били представници ђачког парламента и најбољи ученици школе, који су искористили прилику да поставе неколико питања првом човјеку скупштине.
Он је захвалио ученицима и професорима на топлој добродошлици, истичући чињеницу да је парламент институција која мора ослушнути глас сваког грађанина, како би резултат били што бољи закони донесени у атмосфери међусобног уважавања.

Директор школе, мр Бојан Струњаш, изразио је задовољство изазвано тиме што је предсједник државног парламента посјетио школу, наглашавајући чињеницу да је пут просвећивања заједнички пут, који треба да резултира не само квалитетнијим образовањем већ и бољим животом сваког грађанина. Искористио је прилику и да се захвали на плодотворној сарадњи Министарству просвјете, науке и иновација и министарки Анђели Јакшић Стојановић, која је имала слух за идеје које данас Средњу стручну школу чине препознатљивом.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here