АЗИЛ БЕЗ ДОЗВОЛЕ,  СТАНОВНИЦИ БАКРЕЊАЧА У НЕВОЉИ

0
204
Screenshot

Посјед, на локацији Дајевића Хан (Бакрењаче) на коме је смјештено око седамдесет паса, у наредном периоду биће предмет контроле, поред Комуналне полиције и Управе за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове. Власница посједа В. Ј. нема потребну документацију за држање приватног азила за напуштене животиње, а животиње које се ту налазе стварају бројне проблеме становницима насеља и пролазницима. Посебно је тешко што пси лавежом ремете мир тамошњих становника. 

-Поменути субјекат комуналног надзора псе држи на свом посједу као кућне љубимце. Не посједује потребну документацију како за псе тако ни за приватни азил. Предмет је прослијеђен Управи за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове, тј. Одсјеку за ветеринарску инспекцију која ће у сарадњи са комуналним инспектором установити да ли су испуњени услови за држање кућних љубимаца, наводи се у одговору Комуналне полиције на постављено питање одборника Вуја Грбовића

У протеклом периоду становници поменутог насеља су се жалили на држање паса у дворишту В. Ј. али рјешење за овај проблем није могао да се пронађе. Сада остаје да се види хоће ли и на који начин инспекцијски органи пронаћи решење.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here