ПОТПИСАНИ УГОВОРИ СА ДВАНАЕСТ ПРЕДУЗЕТНИКА

0
168

Предсједник Општине Пљевља др Дарио Вранеш, потписао је уговоре са дванаест предузетника чије бизнис планове је комисија оцијенила као најбоље. На конкурсу за подршку и подстицај предузетништва и туризма пристигло је осамнаест бизнис планова, док је за подстицај женског предузетништва пристигло седамнаест бизнис планова.

-Општина Пљевља је и ове године издвојила 45.000 евра бесповратних средстава за развој и подстицај предузетништва и туризма као и подстицај женског предузетништва. Посебно ме радује чињеница што је ове године пристигло 35 различитих бизнис идеја, 22 више у односу на претходну годину. Ове године Општина ће финансирати дванаест бизнис планова које је Kомисија оцијенила као најбоље, казао је Вранеш.

Приоритетна област за ову годину била је подстицај сеоског туризма, гдје су награђена четири бизнис плана.

Потписивању уговора присуствовали су и секретар Секретаријата за привреду, Данко Шаранчић и начелник Службе за предузетништво и туризам, Рајко Палибрк.

-Буџетом за ову годину предвиђено је 45.000 евра, од тога 15.000 за подстицај женског предузетништва. Надам се да ће се већ сљедеће године та сума значајно повећати. Морам истаћи да на ранг листу није било примједби, што значи да је Комисија одрадила свој посао на висини задатка, казао је Шаранчић.

Општина Пљевља ће и у будућем периоду настојати да препознаје труд, рад и залагање предузетника, подстакне и подржи добре бизнис идеје, иновативност и креативности.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here