ВРАНЕШ: ПРОШЛО ЈЕ ВРИЈЕМЕ ЈАВАШЛУКА, НЕРАДА И ПРИВИЛЕГОВАНИХ

0
207
Screenshot

Поштована Предсједнице синдиката,

Поред многобројних обавеза које свакодневно имам нашао сам времена да Вам одговорим на Ваше објављено штиво иако су Вам већ масовно одговорили грађани Пљеваља и рекли шта мисле. Јасно је да Ви нисте представник већине запослених већ да је ова писанија јалови атак на предсједника општине инициран од чланова једног од два сломљена крила свјеже поцијепане опозиционе партије. Крила за које кажу да није „здраво” мада мислим да су оба нездрава.
Разумијем Вашу фрустрацију и да вам је тешко да се навикнете да је прошло вријеме јавашлука, нерада, протекција, немарности, неодговорности и привилегованих појединаца. Јасно ми је и да болно подносите схватање да је прошло вријеме пауза од 4 ч. вишесатних обилазака пљеваљских бутика и испијања пива по пљеваљским кафићима током радног времена. Свјестан сам да Вам је трауматично и сазнање да радно мјесто више не може служити као хоби, на посао свраћати да се попије кафа и да вас грађани не морају тражити по кафанама да би завршили неки посао. Доживљај да је буџет Општине, буџет свих грађана, а не само привилегованих изгледа Вам несхватљиво. Потпуно разумијем и Вашу срџбу јер Вам нисам одобрио новац (свих грађана) да данима уживате на радничким играма и користите све могуће бенефите на које сте годинама навикнути.
И провјера лажних диплома код Вас опет изазива неурозу и бијес али се питам зашто ако је све уредно? Не видим зашто је мобинг ако захтијевам од запосленог да не долази сваки дан пијан и не конзумира алкохол на радном мјесту па и када је у питању радник женског пола? Да ли је мобинг ако упозорим запослену да свакодневно у току радног времена не обилази бутике и то пред очима армије пљеваљске омладине која је редовно завршила факултет и годинама чека посао?
Огроман број запослених у Општини Пљевља свој посао ради поштено, ревносно и одговорно. Без једног броја запослених рад у локалној управи је незамислив. Предсједник управо покушава да скомно награди рад и повуче оштру линију између радника и забушаната. Вашим емотивно-инфантилним иступањима Ви кварите углед институције у којој радите и мислим да је непоштено према свим колегама да се због Вас и пар појединаца око Вас ствара негативна слика у јавности о запосленим у Општини.
Губитак привилегија који сте имали јесте тежак и болан, вјерујем да Вам није лако, али вријеме је да се уозбиљите, почнете нешто радити јер заборављате да сте плаћени новцем свих грађана.
Јесте болно, ал навикнућете се.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here