ЂИНА БАЈЧЕТA ОПЕТ ОДЛУЧУЈЕ

1
271

Матију Бећковића „прогонила“ а сад у жирију

Одлуком Савјета Народне библиотеке „Стеван Самарџић“ Ђина Бајчетa је изабрана за члана жирија ове установе. За Бајчетићеву, која је као бивша директорица и кадар ДПС-а важила за особу која је прогонила све што је српско, гласао је предсједник Немања Станимировић, као и чланови Милутин Петровић и Милица Брашанац. Против одлуке, да се Бајчета нађе у петочланом жирију, гласао је Данко Радовановић, док се Алдин Кордић уздржао од гласања. 

Ђина Бајчета је била директорица Народне библиотеке „Стеван Самарџић“ од 2015. па до 2023. године. У том периоду ДПС је заједно са својим коалиционим партнерима држао локалну извршну власт. Претходних година била је и одборница ове партије у пљеваљском локалном парламенту. Остала је запамћена по одлуци да се у Љетопису ове Библиотеке не смије писати о Матији Бећковићу, јер је тадашња ДПС власт тврдила да је Бећковић државни непријатељ. Поред оваквог иступа, Бајчета је била позната и по негативним ставовима према Српској православној цркви. Са својим ставовима, остала је вјерна ДПС-у до краја. 

Није познато шта је мотивисало чланове Савјета библиотеке да гласају за Ђину Бајчету, односно који су је квалитети препоручили да одлучује по питању награда  које даје ова установа. 

1 КОМЕНТАР

  1. Браво Божидаре!!
    Али зашто нијеси објавио и остала дешавања у библиотеци „Стеван Самарџић“?

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here