ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА СЈЕЧУ ОБОЉЕЛИХ СТАБАЛА

0
73

Шуме штите, приход од 570 хиљада евра

Управа за газдовање шумама и ловиштима расписала је јавни позив за санитарну сјечу у 2024. години. Наиме, предмет аукције је продаја дрвета у дубећем стању – санитарна сјеча у 2024. години у подручним јединицама: Плав, Беране, Пљевља, Гусиње, Колашин, Петњица, Рожаје, Бијело Поље, Жабљак и Мојковац, по одјељењима, врстама, количини и почетним цијенама, које ће бити истакнуте у табелама позива, објављеног на сајту Управе за газдовање шумама и ловиштима. 

-Сва заинтересована правна лица, која испуњавају опште и остале услове истакнуте у Јавном позиву, могу се пријавити најкасније до 10.07.2024. године до 10:30 часова, након чега истог дана, са почетком у 11 часова, у просторијама Управе за газдовање шумама и ловиштима у Пљевљима, почиње усмено јавно надметање по одјељењима, наводи се у саопштењу уз објашњење да уоквиру овог позива предмет продаје биће укупно 104 одјељења, укупне дозначене бруто дрвне запремине 25. 667 м³, док очекивани приход на основу почетних цијена износиће преко 570.000 евра.

– На овај начин Управа за газдовање шумама и ловиштима ће, поред оствареног прихода који ће ићи у буџет државе Црне Горе, уклонити из шума санитарна стабла, чиме ће се зауставити ширење болести и штеточина, закључује се у саопштењу. 

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here