„ЗЕЛЕНИЛО“ ЗАБОРАВИЛО НА ПАРК СТРАЖИЦУ

0
152
Screenshot

Да се зелене површине адекватно не одржавају упозоравају из Мреже невладиних организација „Сјевер“и позивају управу „Зеленила“ да што прије реагује и да покоси парк „Стражицу“. Из ове организације истичу да је љето већ одавно дошло а да парк Стражица још увијек није покошен. 

-Грађани су револтирани и незадовољни како се зелене површине одржавају. Паркови би требали да буду много уређенији, зелене површине би требале да буду очишћене и од лишћа и покошене. Зеленило би могло боље да обавља свој посао. Радници се примијећују на терену, посла има доста, али је то недовољно јер су зелене површине баш доста запуштене.

Грађани су са разлогом незадовољни одржавањем парка Стражица, непокошена трава легло је гмизаваца, поред стаза око споменика могу се видјети лешеви угинулих животиња које ту стоје данима, а око њих се шири несносан смрад, те грађани позивају надлежне да што прије реагују, наводи се у саопштењу поменуте организације. 

Из поменуте организације упозорава да управа „Зеленила“ само води рачуна о зеленим површинама у центру града, али да то није довољно. 

-Кошење, као мјера одржавања травњака, се у Пљевљима не реализује током цијеле године, а прољећни период је вријеме почетка новог вегетационог циклуса, те самим тим и раста траве. Али је косце „Зеленила“ изгледа трава изненадила, као што у јануару путаре, редовно изненади снијег, наводи се у саопштењу и истиче да општинска управа издваја значајна средства за одржавање зелених површина. 

-Општина Предузећу „Зеленило“ плаћа кошење траве три пута годишње, а ове године ако Стражицу покосе и једном, биће то успјех, али новац грађана се неће бити враћен у Буџет.

Градски парк Стражица, спада у површине од посебног значаја, као што су дјечија игралишта, паркови, важне саобраћајнице, па би требало да буде већ једном покошена, али одговорност „Зеленила“ изгледа никог не интересује, као што их не интересује ни стање у којем се налази овај градски парк. Једном ријечју овај градски парк, одмориште многих Пљевљака је застиђе како сада изгледа, наводи се у саопштењу и позива се предсједник Општине Дарио Вранеш да преиспита рад и пословање Предузећа „ Зеленило“.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here