ШТЕДЊОМ ВОДЕ ПРОТИВ РЕСТРИКЦИЈА У ВОДОСНАБДЈЕВАЊУ

0
132

Из градског „Водовода“ позивају грађане на штедњу воде, као и да пријаве локације на којима постоје кварови и на којима долази до великог губитка воде. Из овог предузећа истичу да су уз помоћ Општине Пљевља у протеклом периоду открили низ кварова и да је отклањање истих довело до укидања дневних рестрикција. 

– ДОО „Водовод“ улаже огромне напоре како би се систем водоснабдјевања одржао у функцији, а све са циљем да се водоснабдјевање корисника одвија у континуитету. У сарадњи са Оснивачем Друштво је предузело мјере на детекцији и санацији великог броја кварова што је резултирало престанком дневних рестриктивних мјера које су примјењиване у насељима која се водом снабдјевају са водоизворишта Југоштица. Свједоци смо тренутне неповољне хидрометоролошке ситуације, а и у наредном периоду се не очекује повољнија ситуација па користимо прилику да апелујемо на потрошаче и замолимо их да што рационалније користе воду, наводи се у саопштењу „Водовода“. 

Из „Водовода“ упозоравају да су формиране екипе које врше контролу потрошње воде, како би се спријечило увођење рестрикција. 

-Обавјештавамо потрошаче који се налазе на трасама главних доводних цјевовода из правца изворишта Мандојевац, Змајевац, Безарска Врела и Југоштица да је Друштво формирало контролне екипе које ће обилазити терен у циљу спречавања ненамјенског трошења воде (заливање вртова и воћњака и сл.), наводи се у саопштењу.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here