МИРКО ЂАЧИЋ ПО ДОГОВОРУ У РЕДОВИМА СДП-а

0
2527

Нови трик ДПС-а

МИРКО ЂАЧИЋ ПО ДОГОВОРУ У РЕДОВИМА СДП-а

Бивши предсједник пљеваљске општине Мирко Ђачић данас ће и званично ступити у редове СДП-а. Ђачић који је до 2019. године био члан ДПС-а, ступа у редове СДП-а како би појачао ову партију.

Према сазнањима нашег портала, Ђачић долази у СДП по договору са ДПС-ом, на исти начин како се појавио 2014. године на локалним изборима у Пљевљима, када је предводио изборну листу ДПС-а и Бошњачке странке. Како је у интересу ДПС-а да СДП пређе изборни цензус, Ђачић долази „по задатку“ да помогне ову партију.

Мирко Ђачић је широј јавности познат као припадник Српске радикалне странке током деведесетих година прошлог вијека, да би потом 1997. године, у вријеме сукоба Момира Булатовића и Мила Ђукановића, ступио у редове ДПС-а Мила Ђукановића. Ђачић је потом изабран за предсједника општинског одбора ДПС-а у Пљевљима. Након изборног неуспјеха 2002. године и сукоба унутар ове партије, Ђачић напушта Пљевља и одлази у Подгорицу. Из Подгорице се враћа 2014. године опет као кадар ДПС-а. Исте године бива изабран на локалним изборима за предсједника општине, гдје остаје до 2019. године, када подноси оставку на поменуту функцију због наводног сукоба са челницима ДПС-а.

Током 2019. године у јавности се шпекулисало да ће Ђачић основати нову политичку партију на нивоу пљеваљске општине, али се то показало као нетачна информација.

Садашња појава Ђачића на политичкој сцени је, према нашим сазнањима, само дио игре ДПС-а да се у Пљевљима збуни бирачко тијело српског народа јер је свих ових година, услед чланства у Радикалима, Ђачић представљан као српски националиста. Међутим, Ђачић је јавно поручио 2014. године да ће Пљевља „уклопити у систем Црне Горе“, мислећи на тај начин да ослаби српски народ у Пљевљима. Током свог петогодишњег мандата у Пљевљима све је чинио да то уради. Очигледно је да је Ђачић од те намјере не одустаје.

Пројекат подржан од стране Министарства спољних послова Републике Србије – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону 

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here