ДА ЛИ ЈЕ ДАНАС ДРЖАВА ПОКАЗАЛА НЕМОЋ?

0
166

Да ли је данашњим неуспјелим покушајем рушења бесправно подигнутог објеката на Тргу Патријарха Варнаве држава Црна Гора показала немоћ, неспособост или је данашња фарса имала за мотив да се опструише реконструкција Трга Патријарха Варнаве Росића остаје да видимо у данима који су пред нама.

Масовно присуство припадника полиције као и свих других служби од раних јутрањих сати дало је привид да су институције државе јаче од привилегованих бахатих појединаца који деценијама узурпирају државну и општинску имовину, рентирају нелегалне објекте а при том Општини не уплаћују ни једног јединог цента. Грађани Пљеваља се са разлогом питају да ли Министарство урбанизма и државне имовине које је донијело рjешење о рушењу не може да изврши сопствено рјешење или је у питању игра глувих телефона на релацији Одовић-Шарановић?
Многи суграђани са разлогом сумњају да је у питању корупција и да аршини нијесу исти за све јер је један бесправно подигнути објекат прије неколико мјесеци експресно срушен. Оно што је свима у граду под Голубињом јасно је да ће данашњи трошкови полиције, ватрогасне службе, хитне помоћи и службе за рушење из Даниловграда бити плаћени новцем свих грађана. Нестрпљиво ишчекивање припадника полиције да добију писану наредбу од стране републичке грађевинске инспекторке Зорице Чоловић како би могли законски реаговати је изостало, на видно незадовољство припадника свих ангажованих служби. Из локалне управе је само стигла кратка информација да немају никакве надлежности и да је све у рукама ресорног министра Одовића и Владе Црне Горе. Једно од питања које су грађани јавно постављали је и да ли је одбијање инспекторке Чоловић да изда полицији налог један вид непослушности према министру Одовићу пред којим је у најскорије вријеме реконструкција Владе.

Да ли ће садашња Влада Црне Горе то јесте министри Одовић и Шарановић смоћи снаге и храбрости и изаћи јавно пред грађане и прецизирати ко је данас у Пљевљима заказао остаје нам да видимо у данима пред нама.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here