ВУЧИЋ ОЛИМПИЈЦИМА СРБИЈЕ: ЈЕДНАКО ЋЕ СЕ НАШЕМ УСПЈЕХУ РАДОВАТИ У БЕОГРАДУ, БАЊАЛУЦИ, ТРЕБИЊУ, ПЉЕВЉИМА

0
232

Предсjедник Републике Србије Александар Вучић пожелио је срећу српским спортистима који ће отпутовати на Олимпијске игре у Париз и нагласио да ће Србија са нестрпљењем и стрепњом пратити њихов наступ, али да нема веће части него да учине нешто лијепо за своју земљу.
„Велика ми је част што сам данас овде. Имам трему као ријетко кад, што стојим испред оваквих спортских великана. Хоћу да се захвалим и вама и вашим породицама на труду и посебно због чињенице да сте могли да одете на одморе и проведете то вријеме са најближима, да живите много љепше него припремајући се за ове Олимпијске игре, али сте себе жртвовали да бисте учинили нешто лијепо за своју земљу“, рекао је Вучић обраћајући се олимпијцима у Предсједништву Србије.

Додао је да је предсједник Олимпијског комитета Божидар Маљковић једном рекао, да ако си Србин и врхунски спортиста мораш прво да будеш најбољи на свијету како би онда могао да будеш добар и у Србији.
„Нема веће части и љепше ствари него да учините нешто љепше за своју земљу. Хоћу да вам кажем да ћемо ми са великом стрепњом да пратимо све ваше наступе на Олимпијским играма“, рекао је Вучић.

Он је подсјетио је да ће Србија за сваку освојену златну медаљу на Олимпијским играма исплаћивати 200.000 евра и додао да је мали број земаља на свијету одлучио да исплаћује тако велике награде.

„То ћемо радити јер смо жељели да вам покажемо колико је то важно за нас“, нагласио је предсjедник Србије.
Вучић је додао да мисли да ће кошаркашка утакмица у Лилу између Србије и Сједињених Америчких Држава оборити све рекорде гледаности.


Надамо се да ће спортисти са Олимпијских игара донијети Србији двоцифрени број медаља


Предсjедник Србије изразио је очекивање да ће српски спортисти са Олимпијских игара у Паризу донијети двоцифрени број медаља.
Истакао је да и ако донесу једну, двије или ниједну, да ће српски народ да их поштује и поздрави, јер зна да су се борили и дали све за своју земљу.
Вучић је навео је да ће српски народ бити свим срцем уз спортисте гдје год да живи.
„Једнако ће се нашем успјеху радовати и у Пироту, и у Суботици, и у Ваљеву, и у Београду, и у Новом Саду, и у Крагујевцу, и у Нишу, колико и у Бања Луци, и у Добоју, и у Бијељини, и у Требињу, али и у Беранама, Пљевљима и многим другим мјестима“, рекао је Вучић.

Вучић је исказао је захвалност спортистима на посвећеном раду и на части да им уручи државну заставу и пожелео им пуно успеха на предстојећем такмичењу.

„Хвала на части да данас могу да вам уручим заставу, заставу слободе, заставу једног невеликог народа по броју и по територији земље, али великог по свом поносу, по својој слободарској традицији и по жељи за побједом. Хвала вам и желим вам много успјеха и много медаља“, поручио је Вучић.
Председник Србије уручио је је државну заставу одбојкашици Маји Огњеновић.
Спортисти су Вучићу предали поклон – Панчићеву оморику, јединствену биљну врсту која постоји само на територији Србије, а симболично представља снагу, упорност и издржљивост, све оно што одликује сваког члана олимпијског тима Србије.
Такође, плакету са „стикерима“ са свих претходних ОИ на којима је Србија учествовала као самостална земља уручена је министру  спорта у Влади Републике Србије Зорану Гајићу.


Олимпијске игре у Паризу одржаће се од 26. јула до 11. августа.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here