НАРОДНИ САБОР КОД ХРАМА СВЕТОГ ВЕЛИКОМУЧЕНИКА ПРОКОПИЈА У ШУЛИМА 

0
193
Screenshot

Велики народни сабор који је одржан код храма Светог великомученика Прокопија у насељу Шула окупио је велики број становника пљеваљског краја, али и становника сусједне фочанске општине. Прослављање храмовне крсне славе је почело са служењем Свете литургије и освећењем славског жита и колача, а окончано је великим народним сабором. Овогодишњи кум и домаћин славе је био Лазар Јоловић, док је Његово високопреосвештенство Архијепископ и митрополит милешевски Атанасије за велики труд у уређењу храма и црквене порте Архијерејском граматом одликовао Новака Кушљевића и Славишу Марковића.

У поподневним  часовима у порти цркве, полазници Школе фолклора при СКЦ „Патријарх Варнава“, приредили су културно-умјетнички програм. Наступ малишана је измамио многе аплаузе. 

Када је у питању народно весеље, музика се једино није чула у моментима молитве у храму. У том периоду није играло ни коло, чије играче није могла да умори велика врућина. Добро расположење је свуда било примјетно, а народни сабор у Шулима је био један од најпосјећенијих сабора у овој години. 

Прослави крсне славе храма Светог великомученика Прокопија, присуствовали су и представници пљеваљске локалне управе, предвођени предсједником општине др Дариом Вранешом и предсједницом Скупштине општине Јованом Тошић

У претходном периоду доста се радило на уређењу самог храма Светог великомученика Прокопија, као и на уређењу парохијског дома и црквене порте. Добра организација под руководством протојереја –ставрофора Дарка Јовића и предсједника Црквене општине Вуколе Кушљевића, дала је добре и резултате.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here