АСФАЛТНА СМЈЕША СТИЖЕ ИЗ ДРУГИХ СРЕДИНА, БАЗА У БУШЊАМА И ДАЉЕ УГАШЕНА

0
146

Иако се сваке године из општинске касе издвајају значајна новчана средства за набавку асфалта, у Пљевљима још увијек нема постројења за производњу асфалтне смјеше. Некадашња асфалтна база у Бушњама прешла је из руку тада јединог локалног комуналног предузећа у руке пљеваљског Грађевинара. Потом је 2007. године цјелокупан простор купљен од стране компаније „Вектра“. У наредним годинама ова компанија је поставила ново постројење и када је све личило да ће ово постројење постати изузетно успјешно, дошло је до потпуног колапса. 

Постројење у Бушњама већ годинама не ради, а све личи, да услед бројних недаћа у које је запала компанија „Вектра“, неће ни прорадити. Бољи дани за ово постројење, али и за лакшу набавку асфалтне смјеше, вјероватно ће се десити уколико постројење пређе у власништво неког другог предузећа. 

За сада се не назире решење, а асфалтна смјеша се довози или ће се довозити из Мојковца, Рожаја, Нове Вароши или из неке друге средине. 

Пљевља, иако су некада међу првим општинама имала асфалтну базу, још дуго ће чекати на ово постројење. Ситуација се није много промијенила и након политичких промјена 2020. године. Приче да ће се ситуација мијењати набоље након што се уклони Демократска партија социјалиста и бројни кланови грађевинске мафије нису се показали као тачни. Тачно је да се ДПС урушава, али бројни кланови и одређене групе се изузетно вјешто приклањају новим властима и не дозвољавају да актуелна Влада крене у рјешавање бројних питања а самим тим и у рјешавање питање „Вектре Јакић“. 

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here