БОШЊАЧКА СТРАНКА У ВЛАСТ, ДПС У ПРОПАСТ

0
538

Судећи по ситуацији на терену, посебно након што је Бошњачка странка ушла у власт и након што се одцијепило политичко крило Душка Марковића, Демократска партија социјалиста неће моћи избјећи потпуни колапс. Посебно је ситуација критична у Пљевљима, гдје се већ одавно осјећа како ова политичка партија пропада и полако нестаје са политичке позорнице.  

Након великог пораза на парламентарним изборима  2020. године, ређао се пораз за поразом. ДПС је на локалним изборима 2022. године освојио свега 8, док је претходно имао 18 одборника. Нови пад ова партија је доживјела на предсједничким изборима а потом и на парламентарним 2023. године. 

Сада када је сасвим јасно да је у редовима ове партије у Пљевљима дошло до подијела, да се одласком некадашњих чланова осипа и Општински одбор и други органи партије, партијска кола убрзано крећу низбрдо. Посебно је нанијет јак ударац одласком одборника ове партије Саше Јечменице

Да се ради о сигурном пропадању говори и податак да је Бошњачка странка ушла у власт на државном нивоу. На тај начин Бошњачка странка жели да се ослободи терета који је некада заједно носила са ДПС-ом, односно свега онога што су заједно радили у годинама када су владали како Пљевљима, тако и читавом Црном Гором. Све личи на ону причу када се после рата сва кривица обара на погинуле и страдале. 

Да ДПС пропада и да је његово расуло неизбјежно говори и податак да на сва ова дешавања не реагују из владајућих странака и партија. ДПС већ одавно није никоме опасност. На протеклим изборима ова партија није могла да обезбиједи посматраче на бирачким мјестима у сеоском подручју, а у наредном периоду то ће бити тешко урадити и у граду. Остаје да се види, хоће ли се из ове партије, поред крила Душка Марковића, изњедрити још нека политичка организација. 

У сваком случају, прича да ће се ДПС у Црној Гори обновити, као Социјалистичка партија у Србији након пораза 2000. године показала се као нетачна. Све много више личи на пропадање Демократске странке у Србији, која је практично нестала из политичког живота. Посебно је за ДПС опасно што њихово пропадање иде полако и тихо, односно што у том пропадању једино чланови ДПС-а праве галаму. Можда да би показали да постоје и да би охрабрили себе и оне који их још увјек нису напустили.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here