НЕДJЕЉА БЕЗ ХЉЕБА У ПЉЕВЉИМА

0
1272

Пљевљаци већ дужи временски период муку муче да недjељом купе хљеб. Практично, становници града на Брезници, ако хљеб не купе у раним јутарњим сатима, у поподневним часовима ће умјесто хљеба морати јести кифле или нека друга пецива. Несташица хљеба се прво осјетила у граду када је престала са радом пекара „Чочај“, чији се објекат већ дужи временски период реновира. Потом је са радом престала и пекара „Падрино“. 

Недјељом не раде маркети и други трговачки објекти, па нема ни хљеба који пече пекара „Житопродукт“. У таквим околностима, тамо гдје још увјек постоје домаћице, најбоље је рјешење да се хљеб пече, како се не би вријеме дангубило на тражење хљеба по празним пекарама. Друго решење је да се у недјељу једе суви хљеб, који је печен и купљен у суботу. 

Поред недостатка хљеба, примјетан је недостатак и пецива. Тај проблем се може везати и за чињеницу да у граду бораве бројни Пљевљаци, који преко године живе у другим срединама. Притом недјељом не раде мање бурегџинице. Последњих дана велики недостатрак је и посних пецива и поред чињенице да је у току Госпојински пост. 

Хоће ли се ситуација промјенити набоље када прораде пекаре „Падрино“ и „Чочај“ остаје да се види. Притом велико је питање када ће се то десити. До тада се треба надати да ће пекаре које раде недјељом појачати производњу.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here