У УПРАВИ ЗА ГАЗДОВАЊЕ ШУМАМА МЕЂУ ДРВОПРЕРАЂИВАЧИМА ВИДЕ ПОЛИТИЧКЕ АКТИВИСТЕ

0
209

Из Управе за газдовање шумама и ловиштима, након најновијих протеста дрвопрерађивача, поручено је да су протести политички мотивисани. Из Управе је саопштенода је успјешно спроведен Јавни позив 1 за редовне сјече у 2024. години, као и да је то појединачно најуспјешнији јавни позив са највећим бројем продатих кубика и највећим бројем продатих дрвних сортимената преко почетне цијене. Истовремено, већина уговора за Јавни позив 1 је већ потписана и дрвопрерађивачи су већ почели са експлоатацијом и реализацијом уговорних обавеза.

-Када је ријеч о актуелним окупљањима одређених дрвопрерађивача поводом услова успјешно спроведеног Јавног позива 1, сада је већ и више него очигледно да су ови протести политички мотивисани, првенствено из разлога што су спријечене све крађе у државним шумама и нема више нелегалних откупа, наводи се у саопштењу Управа за газдовање шумама и ловиштима.  

Незадовољни дрвопрерађивачи се позивају да узму учешће у Јавно мпозиву 2, како би дошли до потребне сировине за рад. 

-На крају, истичемо да пошто појединим дрвопрерађивачима нису одговарали услови Јавног позива 1 односно ни радници ни локални фактор, да је објављен Јавни позив 2 за редовне сјече на којем је једини критеријум за учешће понуђена цијена и могу узети преко 100 хиљада кубика у близу толико одјељења, али је и сама најава овог позива са жељеним критеријумом изазвала негодовање појединаца. Као и свих претходних пута, поручујемо да је Управа обезбиједила и више него довољно сировине за рад свих дрвопрерађивачких погона, а непријављивањем на Јавни позив 2 јавност ће до краја моћи да разоткрије намјере и мотиве ове комплетне медијске представе, на шта смо од самог почетка и упозоравали, поручују из Управе. 

Током јучерашњег дана дрвопрерађивачи су протествовали и блокирали путеве на више локација у Црној Гори. На простору пљеваљске општине, дрвопрерађивачи су блокирали пут у Ђурђевића Тари. Са протеста је најављено да ће се наставити са протестима и блокадама путева, све док се спорни јавни позив не поништи.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here