ПРЕДСЈЕДНИК ВРАНЕШ НА ПРИЈЕМУ КОД ГРАДОНАЧЕЛНИКА СУБОТИЦЕ СТЕВАНА БАКИЋА

0
203

После завршене Свечане сједнице поводом дана града Суботице, првог септембра, градоначелник Стеван Бакић је у Градској кући уприличио сусрет са предсједником Општине Пљевља др Дариом Вранешом.

Бакић је предсједнику Вранешу пожелио добродошлицу, захвалио му се на присуству Свечаној сједници и упознао га са главним карактеристикама града.

-Град Суботица броји око 150.000 хиљада становника и представља привредни, економски и културни центар сјевернобачког округа који броји око 300.000 становника. Велики број Пљевљака након завршеног факултета остао је да живи и ради у најсјевернијем граду у Републици Србији. Јако је важно да два најсјевернија града из Србије и Црне Горе направе сарадњу у културном, економском и привредном смислу.

Вранеш се градоначелнику захвалио на гостопримству и истакао да већ сљедеће туристичке сезоне очекује Суботичане у граду на Брезници.

-Драго ми је што сам данас овде са вама, свој међу својима. Изненађен сам колико Пљевљака живи и ради у Суботици. Сигуран сам да су Пљевљаци допринијели богатству суботичке културе кроз своје обичаје и традицију као и да су се успјешно укључили у економски живот града покрећући своје послове и допиносећи развоју самог града.

Такође знам да велики број Суботичана одлазећи на црногорско приморје пролази кроз Пљевља. Циљ нам је да свима прикажемо нашу туристичку понуду, да обиђу пљеваљске природне љепоте, културно-историјске споменике и да се барем накратко задрже у Пљевљима.

Након сусрета са граоначелником Бакићем, Вранеш је разговарао и са бројним Пљевљацима који су подржали иницијативу да се формира Удружење Пљевљака у Суботици.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here