ПРЕДСЈЕДНИК ОПШТИНЕ ДАРИО ВРАНЕШ РАЗГОВАРАО СА ПРЕДСЈЕДНИКОМ СРБИЈЕ АЛЕКСАНДРОМ ВУЧИЋЕМ

0
160

На позив предсједника републике Србије Александра Вучића и Владе Србије, предсједник општине Пљевља Дарио Вранеш присуствовао је прослави Дана српског јединства, слободе и националне заставе, као и 106 година од пробоја Солунског фронта.


Свечаности на Андрићевом венцу су присуствовала и дјеца из општина Старе Херцеговине, међу којом се налазе и малишани из Школе фолклора СКЦ „Патријарх Варнава“ из Пљевља, које води Бојана Милић.


Након завршене свечане церемоније Вранеш је упознао пресједника Вучића са стањем у Пљевљима, настојањима локалне управе да створе боље услове за живот и плановеима за будућност. Истакао је и историјску борбу српског народа пљеваљског краја за слободу и мир који су предуслов за било какав напредак и просперитет.

-У Првом свјетском рату живот за слободу је дало 842 Пљевљака. Они су борбе водили од Романије, Дрине до Мојковца а неколико стотина их је после Мојковачке битке кренуло ка врлетима Албаније од којих се највећи број никада није вратио својим кућама, казао је Вранеш.

Предсједник Вучић се срдачно захвалио Вранешу на посјети а посебно на напорима које улаже у препород пљеваљске општине.

-Детаљно сам упознат са напорима које улажете да Пљевља учините бољим местом за живот.Радите, подршка Србије неће изостати. Србија брине о Србима ма гдје они живјели“ навео је предсједник Вучић.

Манифестација се наставља данас свечаном академијом у 18h у Српском народном позоришту у Новом Саду.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here