ПОСТАВЉАЊЕ УЛИЧНИХ ОГЛЕДАЛА ПОЗДРАВЉЕНО ОД АКТИВИСТА „БРЕЗНИЦЕ“

0
49

Након бројних иницјатива и инсистирања активиста Еколошког друштва „Брезница“, прије неколико дана постављено је огледало на излазу из Дурмиторске у улицу Предрага Пеђе Леовца. Из поменуте организације тврде да су у више наврата претходних година тражили да се постави огледало, јер ће се на тај начин олакшати возачима моторних возила. Општинске службе су претходних година упорно ћутале, па из „Брезнице“ тврде да садашње позитивне промјене треба поздравити.

-Секретаријат за стамбено комуналне послове саобраћај и воде, је недавно постављао нову и обнављао стару вертикалну и саобраћајну сигнализацију. У склопу ових активности постављено је огледало на крају улице Предрага Пеђе Леовца и улице Дурмиторске у насељу Брдо. Грађани ових улица – учесници у саобраћају су до сада из Дурмиторске улице „на памет“ или боље речено, на слијепо излазили из Дурмиторске у ову изузетно прометну раскрсницу, без могућности увјеравања да се укључују на безбједан начин. Постављање овог огледала наишло је на позитиван однос и одобравање грађана, јер се на овај начин допринијело већој безбједности свих грађна, наводи се у саопштења поменуте организације.

Из ове организације упозорававају да  је улица  Предрага Леовца и Хамдије Шахимпашића изузетно прометне и слове да су заобилазница око града.

– Међутим, ове улице немају постављну ни хорузонталну ни вертикалну сигнализацију па су чести саобраћајни инциденти, као што су пребрза и агресивна вожња, претоварени камиони и вожња под утуцајем алокохола и психоактивних . супстанци, наводи се у саопштењу.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here