НОВА ЗАПЛИЈЕНА БАЛВАНА

0
211

Током нове заплијене трупаца у Беранама, утврђено је да на 39 балвана није било ваљаних плочица за нумерисање. О овом случају обавјештено је Основно државно тужилаштво а биће и санкционисан чувар шума М. О.

-Инспектор за сузбијање економског криминалитета обавјестио је руководиоца Подручне јединице Беране и шумарског инспектора, који су са сарадницима изашли на терен и извршили преглед и том приликом утврђено је да је на камиону натоварено 39 комада чамових трупаца на којима нису постојале плочице за нумерисање. Возач камиона П.Г. је из руке показао плочице и Увјерење о поријеклу дрвних сортимената на лице М.Г., ( раније суспендовани чувар шума ) у којем је евидентирано 27 трупаца, али се бројеви плочица нису поклапали са бројевима плочица које су уписане у Увјерењу о порјеклу дрвних сортимената, наводи се у саопштењу Управе за газдовање шумама и ловиштима уз објашњење да је о догађају обавјештено ОДТ у Беранама.

Из поменуте Управе се истиче да ће се у наредним данима активно радити на прикупљању доказа у вези овог случаја, како би се у што краћем року затворио случај. Посебно се истиче  да је на трупцима био утиснут шумски жиг ПШ 149 који дужи чувар шума М.О., и да ће исто лице ( запослен по Уговору у Управи ) по налогу директора Управе Милоша Рајковића бити раздужено и санкционисано.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here