БОБОВЦИ НА ДВА САТА БЛОКИРАЛИ ОДВОЗ БАЛВАНА

0
75

Становници Бобова данас су на кратко блокирали одвоз облове грађе из бобовских шума, јер Министарство пољопривреде још увјек није усвојило план малопродаје техничког дрвета.

Житељи Бобова су огорчени таквим поступком, јер не могу да добију огрев за зиму. С друге стране из бобовских шума се свакодневно одвозе балвани.
Током данашњег дана упућен је јасан став да данашња двочасовна блокада пута, представља увод у општу блокаду.

-Становништво је огорчено поступком Министарства пољопривреде. Једини огрев је чамовина а ове године тог огрева неће бити. Практично у Бобову живот је неће бити могућ, јер зима траје више од пола године, казао је предсједник МЗ Бобово Димитрије Јеловац уз појашњење да су посебно угрожени становници Слатине и Ограђенице јер исти никада нису користили друго дрво за огрев изузев чамовине.

Јеловац појашњава да су становници других бобовских села повремено могли да користе буково дрво за огрев, али је то последњих година немогуће, јер је већина тих стабала посјечена и јако их је тешко допремити.

-Зима је на прагу, а са зимом и први снијегови. Ако се на вријеме не осјече огрев, касније се то неће моћи урадити. Камиони и друга моторна возила неће моћи у шуму, а волујских запрега више нико нема, казао је Јеловац и појаснио да је центар МЗ Бобова село Јелов пањ и да је надморска висина у овом селу 1200 метара док је у селима Калушићи , Колијевка или Мијатовићи и до 1600 метара.

-Ми не тражимо много. Тражимо да нам се омогући дознака обољелих стабала, односно такозваних сушика. Са сјечом тох стабала ми добијамо огрев а шума се штити од даљег ширења болести, казао је Јеловац и поручио да је данашња двочасовна блокада упозорење и да ће у наредном периоду бити извршена потпуна блокада.

-Скрећу нам пажњу да незаконито блокирамо пут а нико не говори да је безакоње што нас Влада Црне Горе оставља без огрева, казао је Јеловац.

-Овакво понашање ресорног министарства тјера становнике Бобова да промјенимо став према чувању шума. Сви у Црној Гори имају више користи од наших шума него што имају становници Бобова, закључио је Јеловац.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here