НАСТАВЉЕНА ДОБРА ТРГОВИНА АУТОМОБИЛИМА

0
108

До половине октобра у Пљевљима је извршена продаја 640 аутомобила. Поменути податак показује да ће и ове године бити добра продаја аутомобила, као што је био случај и претходне двије године.

Током прошле године извршена је продаја 760 аутомобила, а годину дана раније око 650. До 2020. године, рекорд је остварен у 2019. години када је извршена продаја 511 аутомобила. Последње двије године, као и ова година, показују  да је трговина аутомобила у Пљевљима изузетно добра и да је  порасла за око педесет процената.

Све то говори да новца у Пљевљима има и да се значајана количина троши на куповину аутомобила. Претпоставља се да поједине породице имају и по три аутомобила. Посебно у таквој пракси предњаче породице, чи су чланови упослени у Руднику угља и Термоелектрани, односно у енергетском сектору.

Како смо незванично дознали многи Пљевљаци су већ купили ауто али чекају да изврше превод у наредним мјесецима. Разлог таквом понашању је у датом обећању од актуелног премијера Црне Горе Милојка Спајића, да ће се порез за превод власништва над аутомобилима смањити са 5 на 2,5 процента.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here