И ПЉЕВАЉСКИ ФУНКЦИОНЕРИ ШИРОКЕ РУКЕ ЗА ДПС КАМПАЊУ

0
1710

Ни др Јевто Ераковић не воли ДПС као поједини Пљевљаци

И ПЉЕВАЉСКИ ФУНКЦИОНЕРИ ШИРОКЕ РУКЕ ЗА ДПС КАМПАЊУ

Демократска партија социјалиста до сада је од донација за изборну кампању за парламентарне изборе добила скоро пола милиона еура, односно 477.712 еура, показују подаци које је објавила Агенција за спречавање корупције а објавио портал “Вијести”. Тај износ партија коју води Мило Ђукановић, предсједник државе, прикупила је за мјесец дана – од 5. јула до 3. августа.

Истовремено с парламентарним, у Црној Гори се одржавају и локални избори у пет општина. За локалне изборе ДПС је до сада укупно прикупио 62.450 еура. АСК је објавила имена донатора, без других података, али је међу њима лако пронаћи функционере и чланове ДПС-а који су донирали за локалне кампање у градовима у којима не живе.

Занимљиво је да је међу мањим донаторима директор Клиничког центра у Подгорици др Јевто Ераковић, што може послужити као својеврсни репер за неке друге донаторе који званично зарађују много мање и живе у мањим мјестима.

Тако је одборник ДПС-а у Скупштини општине Пљевља Душан Кнежевић уплатио 850 еура, а по 800 су уплатили др Ермин Харбић, такође одборник ДПС у СО Пљевља као и бивши локални функционер ДПС-а Мустафа Клепо. Предсједник Скупштине општине Пљевља Драгиша Сокић уплатио је 700, а  директорица Народне библиотеке “Стеван Самарџић” Ђина Бајчета 600 еура.

Занимљиво је, посебно када је у питању др Харбић, да су пљеваљски функционери ДПС-а уплаћивали појединачно више него др Јевто Ераковић, директор Клиничког центра Црне Горе, који званично има неупоредиво већа примања. Нарочито од Харбића, који је недавно наишао на симпатије у пљеваљској јавности са предлогом да се уреди Трг “Патријарха Варнаве”, по имену српског патријарха Варнаве Росића, да би сада финансијски несебично помогао своју Партију, која намјерава да оснује нову православну цркву у Црној Гори.

Пројекат подржан од стране Министарства спољних послова Републике Србије – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону 

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here