КОРОНА ВИРУС СЕ УБРЗАНО ШИРИ МЕЂУ МЕДИЦИНСКИМ РАДНИЦИМА У ПЉЕВЉИМА

0
2034

Међу обољелим медецинске сестре и возачи

КОРОНА ВИРУС СЕ УБРЗАНО ШИРИ МЕЂУ МЕДИЦИНСКИМ РАДНИЦИМА У ПЉЕВЉИМА

У пљеваљској Болници број обољелих медецинских радника од корона вируса се увећава из дана у дан. Тако су од 47 обољелих пацијената у пљеваљској општини око десет лица медецински радници. Један од медецинских радника налази се чак на респиратору у Подгорици, док се међу обољелим налазе медцинске сестре са хирургије, интерног одељења, дијализе, а има и обољелих возача. Међу обољелим нема још увијек љекара, али како  се корона вирус шири не треба искључити да ће се међу обољелим врло брзо наћи и љекари.

У Болници, међу самим запосленим медецинским радницима, влада страх јер особље нема довољно потребне заштитне опреме. Многи од запослених вјерују да не могу избјећи обољење јер поред недостатка основне опреме, недостају заштитна одијела. О свим тим проблемима нико јавно не жели да говори.

Прије два дана резултати тестирања су показали да је у пљеваљској општини обољело 5 лица. Међу тим лицима је управо било обољелих радника из пљеваљске болнице. Јуче је потврђено да је обољело једно, а данас три лица. Све то говори да се корона вирус у Пљевљима не смирује.

Пројекат подржан од стране Министарства спољних послова Републике Србије – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону 

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here