ПОЛИЦИЈА ПОВРИЈЕДИЛА СЛАБОВИДО ЛИЦЕ ПРИЛИКОМ ИНТЕРВЕНЦИЈЕ

0
2286

У Пљевљима 21/22. августа

ПОЛИЦИЈА ПОВРИЈЕДИЛА СЛАБОВИДО ЛИЦЕ ПРИЛИКОМ ИНТЕРВЕНЦИЈЕ

Припадници Против терористичке јединице Полиције (доскорашњег САЈ-а), у ноћи 21/22. августа, на једној од главних пљеваљских раскрсница у центру града, услед „рутинске контроле саобраћаја“, неколико сати након интервенције у оближњем локалу, зауставили су аутомобил у коме се налазило и лице са високим степеном инвалидитета, Александар Тошић.

Овај поступак САЈ-а је наишао на осуду Пљевљака, који познају Тошића као примјереног младог човјека и у више наврата награђиваног пјесника, који је, између осталог написао и текст химне Савеза слијепих Црне Горе „Свјетлост душе“, као њихов члан.

Иако нико од лица која су била у аутомобилу није био у алкохолисаном стању, нити су иједним поступком провоцирали припаднике полиције – осим што су слушали пјесму о Косову, која уопште није била гласна, маскирани припадници ПТЈ су зауставили аутомобил, извукли Тошића напоље и бацили га на асфалт. Ријеч је о слабовидом лицу са изразито високим процентом инвалидитета, од чак 95%.

Тошић је потом пребачен у просторије Хитне помоћи у Пљевљима гдје му је констатована повреда руке.

Приликом интервенције, Тошићу су испале наочаре. Он је тражио од полиције да му врате наочаре, на шта су му они одговорили, галамећи на њега: Добићеш наочаре!

У изјави за ИН4С Тошић је потврдио ове наводе и додао да су они били у пролазу и да ни у једном тренутку нису давали повода за такво понашање полиције.

Он је рекао да се у том тренутку налазио на мјесту иза сувозача, да је полиција отворила врата и не рекавши му да изађе, ухватили су га за врат, извели из кола и оборили на под.

  • Још увијек не знам због чега су то урадили. Нису имали разлога ни повода за тако нешто, закључио је Александар Тошић у изјави са ИН4С.

(Извор: ИН4С)

Пројекат подржан од стране Министарства спољних послова Републике Србије – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону 

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here