ПОЛИЦИЈА САСЛУШАЛА ЛЕКИЋА ЗБОГ КАДРИШАБИЋА

0
764

Лекић: ДПС није имао намјеру да мирно преда власт

ПОЛИЦИЈА САСЛУШАЛА ЛЕКИЋА ЗБОГ КАДРИШАБИЋА

У јутарњим часовима у Центру безбједности Пљевља саслушан је Милан Мијо Лекић поводом његових сазнања о могућем извршиоцу кривичног дјела а у вези оштећења – лома стакла на објекту Исламске заједнице у Пљевљима.

Изјаву у ЦБ Пљевља преносимо у цјелини:

  • У мом чланку под насловом „Сви путићи воде до Самира Кадрибашића“ изнио сам само оно што се прича по граду, што је и у мом чланку наглашено. Ја лично ни против једног од поменутих лица немам доказе да су извршили кривично дјело. Али ја, као предсједник НСД у нашој општини, странке која се залаже за равноправност српског народа са другим народима у ЦГ оштро осуђујемо ово што се дешавало после 30. августа и сматрамо да су та дешавања нанијела велику штету свим грађанима Пљеваља и нашој општини а поготову народу који ја у нашој општини представљам, тј српском народу.
  • Бивша владајућа странка ДПС хвали се како је мирним начином предала власт у Црној Гори а сви пказатељи наводе на сумњу да је управо иста покушала да изазове неред, немир а и послије тога грађанске сукобе а да је нашла баш подложно тле у Пљевљима. Зато сва ова моја прича и са Скупштине и кроз медије има за циљ да се дође до истине односно да се изврши приисак на институције система које се баве овим послом да се открију починиоци а поготово налогодавци. Ми смо заинтересованији да се открију налогодавци и циљ налогодаваца него извршиоци зато што сматрамо да су налогодавци за циљ управо имали да изазову неред како не би мирним путем предали власт.
  • Да су налогодавци сада већ бивше владајуће странке најбоље говоре чињенице да је предсједник младих СД-а у нашој општини Санин Рашчић одмах послије избора слагао и измислио причу да су га тројица лица српске националности напали и вријеђали на вјерској основи испред општине а потом сачекали испред зграде ОДТ у Пљевљима гдје су га физички напали. ОДТ у Пљевљима поднијело је кривичну пријаву против истог због изазивања панике и то је имало за циљ горе описано.
  • Следећи од доказа је пријава коју је поднијело СДТ у Подгорици против Немање Новаковића и Дана Вранеша због исписивања пријатећих графита упућених муслиманском и бошњачком народу а за исте сви грађани Пљеваља знају да су активисти ДПС-а и да су они свих претходних па и ових избора куповали личне карте од грађана Пљеваља, да су исти присиствовали у Подговрици такозваном „патриотском скупу“ што је такође доказ да нису из редова побједничких коалиција. У граду је опште позната прича да иза свих ових недјела се помињу бивши главни имам у Пљевљима, Самир Кадрибашић, кога је, што се такође прича муслимански и бошњачки народ смијенио са поменутог мјеста, потпредсједник општине Мерван Авдовић и Мустафа Брахић, шеф у Водоводу.
  • У граду се прича још и то да је централа ДПС наручила и платила телевизију „Ал Џазиру“ која је била присутна у Пљевљима од 2.9.2020. због дешавања у ноћи између 1.9.2020. да би исти продужили свој останак у Пљевљима на наредни дан а да би се следеће вече поновило исписивање графита. То показује на сумњу да је све унапријед договорено.
  • Све ово што сам ја рекао и до сада предузимао је имало једини циљ да се дође до истине па и везано за сва поменута лица што сматрам да је и њима у интересу ако немају удјела у свим описаним непочинствима.

Лекић је констатовао да „још увијек институције система више интересује како да заштите лик и дјело Кадрибашићу (да му случајно не би пала круна са главе) него моја трогодишња прича о поткрадању ДОО Водовода и радника Водовода од стране извршног директора Водовода – Чеда Госпића“.

Пројекат подржан од стране Министарства спољних послова Републике Србије – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here