ПЕЋИНСКИ НАЦИОНАЛИЗАМ СДП-А

0
617

Саопштење за јавност Демократске Црне Горе

ПЕЋИНСКИ НАЦИОНАЛИЗАМ СДП-А

По моделу Миливоја Бешлина, националшовинистичка странка СДП наставља своју свађалачку мисију по Црној Гори, покушавајући да за собом одвуку све оно што је пријетња шовинизму и пећинском национализму. Термин пећински национализам СДП је почео изучавати прије два дана када су га у својим изјавама употријебили Вучић и Ђукановић. Господо, ако нијесте знали значење овог термина могли смо вам то и појаснити прије 6 година када смо га први употријебили објашњавајући једну и другу страну једне те исте националшовинистичке медаље у којој је била и данас јесте СДП.

Да нијесу националшовинистичка странка, не би из СДП-а саопштили да од Црне Горе Влада жели да направи Херцег Нови, што је најкласичнији могући шовинистички испад. Ово не чуди када са једне стране имамо мрзитеље мањина и Црногораца, а са друге мрзитеље Срба међу којима предњачи СДП. Претходних недјеља смо, нажалост, имали прилика да чујемо многе националшовинистичке пароле са обије стране, гдје сте били тада, господо националшовинисти и пећински националисти?

Са једне стране имамо медаљу која се бори да Србин не буде начелник, а са друге да Бошњак не буде начелник. Не, господо, начелник се не бира и смјењује по имену и презимену, већ по свом професионалном бацкгроунд-у. Ако је неко у прекорачењу овлашћења тукао народ на било којим протестима, било које стране, тај не може бити начелник ма како се звао…

Да не користе сваку прилику да ситно ућаре на политичкој сцени Црне Горе не би направили грешку саопштавајући да због пандемије неће учествовати на локалним изборима у Херцег Новом, а уствари сви знају да је стварни разлог наставак срљања испод цензуса.

Још нису јавности Црне Горе одговорили на питање шта имају против Херцег Новог. Можда ми можемо да одговоримо умјесто њих: За Демократску Црну Гору, господо из СДП-а, невидљиве су разлике између мрзитеља било које нације. А можете ли ви исто рећи и за себе и своју партију?

СДП је странка која бестидно стоји иза сваког фашистицког напада или изјаве у Црној Гори, јер се ради о једној од најрадикалнијих странака у Црној Гори. У саопштењу пљеваљских партија се јасно наводи да везе немају са окупљањима, док Мирко Станић и СДП стоје иза сваког шовинистичког окупљања у Црној Гори.

У саопштењу партија јасно се наводи, него у СДП-у не читају, да се нема никакав проблем да буде било ко, било које вјере, начелник ЦБ, али СДП, очито, сматра да не може свако, те да неко, ако не дијели ставове СДП-а, по дифолту мора бити фашиста.

Рећи за часног Милојицу Тешовића да је фашиста и националиста може само странка састављена од политичких профила чија је намјена слична намјени Миливоја Бешлина. То се види по њиховој необјективности. Кад се протестује против именовања начелника, онда је то масло нове власти. А када иста та власт истог тог начелника именује, шта онда? О чему се ради? Одлучите се.

Испада да је патриотизам једино кад Мирко Станић сједи са Светом Маровићем као предсједником у Борду директора Будванске ривијере. То је патриотизам по аршинима Мирка Станића: сједјети у Борду са Светом Маровићем који је сву имовину преселио у за Мирка омражену Србију. Оригинално схватање патриотизма, нема шта.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here