СВИ ДОКАЗИ ЗА ИЗАЗИВАЊЕ ВЈЕРСКЕ И НАЦИОНАЛНЕ МРЖЊЕ У НАШОЈ ОПШТИНИ ВОДЕ ДО ДПС-А

0
957

НСД Пљевља, саопштење за јавност:

СВИ ДОКАЗИ ЗА ИЗАЗИВАЊЕ ВЈЕРСКЕ И НАЦИОНАЛНЕ МРЖЊЕ У НАШОЈ ОПШТИНИ ВОДЕ ДО ДПС-А

Наставком суђења активистима пљеваљског ДПС-а и припадницима тзв. „комита“ Немањи Новаковићу и Дану Вранешу који се терете за кривично дјело – изазивање националне, расне и вјерске мржње, као и представљањем нових доказа од стране државног тужиоца Хасана Лукача, још једном су потврђене тврдње и апели Нове српске демократије да главне и одговорне кривце не треба тражити међу пљеваљском опозицијом, српским народом и учесницима величанствених литија у организацији наше свете Српске православне цркве, него управо у редовима бившег режима који се својски потрудио да унесе немир у Пљевљима, продукује незапамћену мржњу и представи нашу општину као полигон за ескалацију ширег вјерског сукоба.

Поштовани суграђани, као што сте имали прилику да се информишете из саопштења тужиоца Лукача, Новаковић и Вранеш су, на основу видео снимка који је изузет из продавнице „Оков“, примијећени како, 3. септембра прошле године, око 11 часова, купују лак спрејеве.

Подсјетићемо, већ следећег јутра на магистралним путевима и радњама осванули су шовинистички графити, попут „Селите се Турци –Сребреница“.

Посрнули Ђукановићев режим настојао је свим силама да ово скандалозно непочинство припише пљеваљским Србима, стварајући незапамћену медијску хајку против нашег народа. У ту сврху придодат је и изоловани случај функционера СД-а Санина Рашчића који је, очигледно, обмањивао јавност да је претучен од стране Срба.

Срећом, овај али и остали примјери беспризорног понашања ДПС-а, као и спремност њихових активиста да произведу несагледиве последице по мир и безбједност у нашој општини, у потпуности је разобличен.

Међутим, иако су Пљевља била на посебном удару Ђукановићеве „тајнеполиције“, очигледно, ријеч је о оркестрираном покушају да се испровоцирају сукоби на вјерској и националној основи и да се Црна Гора, умјесто у процес демократизације, уведе у грађански рат. Томе свједоче и графити сличне садржине који су актуелизовани у Беранама, Никшићу, Подгорици и у осталим градовима. Стога, позивамо надлежне државне органе да максимално професионално и праворемено реагују, како би црногорска јавност, по ко зна који пут до сада, имала прилику да се увјери под каквом криминалном организацијом је деценијама уназад таворила Црна Гора.

 

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here