ЗА ЈЕДАН ДАН УСМРЋЕНО 6 ЛОВАЧКИХ КЕРОВА

0
598

На обронцима Љубишње

ЗА ЈЕДАН ДАН УСМРЋЕНО 6 ЛОВАЧКИХ КЕРОВА

Само у једном дану пљеваљски ловци су на обронцима Љубишње изгубили шест ловачких керова, нашавши доказе да су страдали у нападу вукова. Наиме, пси су страдали првог ловног дана на простору села Вишњица и Плијешевина, као и на подручју локалитета Немања.

– Пронађене су огрлице и остаци од ловачких керова. То показује да су пси усмрћени од вукова – казао нам је предсједник пљеваљског ловачког друштва Раде Јањушевић, уз појашњење да је нестало још ловачких керова, али да нема доказа да су исти страдали од вукова.

Јањушевић наводи да је због свега ловачко друштво организовало хајку за данас на поменутом подручју, јер је очигледно да на том подручју постоји велики број вукова, који наносе штете и тамошњим сточарима.

-Хајка ће у суботу обухватити шире подручје на обронцима планине Љубишње, јер је то једини начин да се сузбије присуство вукова на овом подручју – казао је Јањушевић.

И током прошле ловне сезоне на подручју пљеваљске општине страдао је велики број ловачких керова. Међутим, до сада се није десило да на једном подручју у току једног дана страда шест ловачких паса. Посебно је занимљиво да се такав инцидент десио првог ловног дана

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here