РАДНИЦИ НА ГРАДСКОМ ГРОБЉУ НЕМАЈУ СРЕДСТВА ЗА ЗАШТИТУ ПРИЛИКОМ САХРАЊИВАЊА ПРЕМИНУЛИХ ОД КОРОНА ВИРУСА

0
1029

На гробљу без заштите, у капели се змије легу

РАДНИЦИ НА ГРАДСКОМ ГРОБЉУ НЕМАЈУ СРЕДСТВА ЗА ЗАШТИТУ ПРИЛИКОМ САХРАЊИВАЊА ПРЕМИНУЛИХ ОД КОРОНА ВИРУСА

Запослени у пљеваљском локалном предузећу „Комуналне услуге“ сахрањују преминуле од корона вируса а предузеће им не може да обезбједи потребну заштитну опрему. Како је казао директор овог предузећа Драгиша Џарић, а потврдио и синдикалац Вукадин Шљукић, јуче  је сахрањено лице а заштитна опрема је позамљена од полиције. Поред опреме која је неопходна приликом сахрањивања радници немају ни другу заштитну опрему.

-Све што добијемо новца, а дневно прикупимо хиљаду до двије хиљаде еура, иде Пореској управи јер нам је Пореска управа блокирала рачун на износ од 340 хиљада еура, казао је Џарић, појашњавајући због чега предузеће нема средстава да набави потребну опрему.

Џарић је притом још једном апеловао на Пореску управу да повуче блокаду рачуна, обећавајући да ће ово предузеће успјети да отплати дуг.

Синдикалац  Шљукић је притом казао да запослени немају новца да купе рукавице и заштитне маске, јер нијесу добили плате за 16 мјесеци.

-Наши радници желе да раде али немају основне услове. Јуче смо имали смртни случај гдје је преминуло лице од корона вируса. Мора да се сахрани а заштитне опреме нема, каже предсједник синдиката Вукадин Шљукић, уз напомену да је та опрема обезбијеђена позајмицом, јер је рачун блокиран и не може иста да се купи.

Током протесног скупа радника Комуналних услуга Фикрет Ћирлија је испричао и да се у градској капели скупљају змије, односно да исте улазе у објекат а да нема адекватне заштите.

-Прије два дана избацио сам из капеле змију ван, казао је Ћирлија уз појашњење да су на капели поломљени прозори и да услови за рад нијесу адекватни.

Пројекат подржан од стране Министарства спољних послова Републике Србије – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону 

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here