НИ ЦЕДЕМ НИ БЕШИЋИ НЕ МОГУ ДА ПОМОГНУ ЂУКАНОВИЋУ

0
654

Реаговање из Коалиције „МИР ЈЕ НАША НАЦИЈА“

НИ ЦЕДЕМ НИ БЕШИЋИ НЕ МОГУ ДА ПОМОГНУ ЂУКАНОВИЋУ

Било је очекивано да Милош Бешић по директном налогу Ђукановића и Марковића, објави лажно истраживање јавног мњења у намјери да подигне рејтинг ДПС-у, а спусти Коалицији „Мир је наша нација“ која биљежи по свим истраживањима вртоглави раст, а о чему је Бешић и сам упознат.  Међутим, очито да је налог да се двије недеље пред изборе створи искривљена слика политичке стварности, како би се ДПС са историјског минимума подигао.

Да је у питању класично наручено истраживање коалиције ДПС-ЦЕДЕМ-БЕШИЋ потврђује и јавно ограђивање „резултати истраживање нијесу прогноза изборног резултата“.

Замислите на колико се процената стварно налази ДПС, кад га Цедем и Бешићи држе на 35%. Истина је да ДПС доживљава катарзу, да велики број незадовољних ДПС прилази коалцији „Мир је наша нација“, али да те проценте крију, па имамо спуштање наше коалције, а дизање грогираног ДПС-а, који је још нижи од онога што се приказује

Да је у питању неутемељено истраживање потврђује и игра процентима који су објављени у медијима. Прво је коалицији „Мир је наша нација“ уписано, 14,5%, неколико минута након тога 16,5, а некон неколико минута у графикону се појавио проценат од 16,7%. Дакле, проценти се исписују произвољно и по потреби.

Иако је истраживање Цедема и Бешића требало да буде објављено половином јуна, имамо кашњење два мјесеца и објављивање последњег дозвољеног дана сагласно закону.

Јавност је упозната да је Бешић  2016. године у истраживањима пред парламентарне изборе промашио распоред чак 19 од 81 мандата што га је сврстало у ред највећих промашаја у историји истраживања. Пред претходне парламентарне изборе Бешић је промашио распоред око четвртине мандата у парламенту, како би опозицији нанио штету. Иако у истраживањима Бешић наводи могућност грешке +/- 3%, на претходним парламентарним изборима грешке су се кретале и до 325%.

Оваква подметања нас неће зауставити на путу да помиримо, оздравимо и развијемо Црну Гору, ослободимо институције из канџи корупције и криминала и коначно станемо на пут подјелама. Мир је оно што највише смета аутократском режиму. Мир је сигурна промјена власти. Мир је карта за сигурну будућност свих грађана Црне Горе. Зато је МИР НАША НАЦИЈА.

Пројекат подржан од стране Министарства спољних послова Републике Србије – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону 

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here