МИР ЈЕ РИЈЕЧ КОЈА НАС СПАЈА

0
548

Саопштење за јавност Коалиције „МИР ЈЕ НАША НАЦИЈА“

МИР ЈЕ РИЈЕЧ КОЈА НАС СПАЈА

Караван мира који предводи лидер коалиције „Мир је наша нација“ Алекса Бечић, прошао је кроз подгоричка насеља Доња Горица, Доњи Кокоти, насеље Први мај, Маслине, Грбавци, Коник, Бери, Горња Горица, Забјело, Златица и Загорич. Бечић је током каравана разговарао са стотинама грађана, размијенио мишљења и ставове, саслушао конкретне проблеме и презентовао програмска рјешења Коалиције.

Лидер коалиције је нагласио да је сада више него икада важно да пружимо руку помирења једни другима, загрлимо једни друге и изградимо темеље мира за будућност. Бечић је позвао све грађане да помогну у мисији помирења Црне Горе и да мирне душе гласају 30. августа „Јер мир је када насмијан идеш на гласање, јер знаш да радиш праву ствар. Мир је када вјерујеш да може другачије. Мир је када одлучује тиха већина, а не режимски уцјењивачи. Мир је када те насмију лажна истраживања. Мир је када те кажњавају и када ти подмећу, а ти настављаш даље“. – поручио је Бечић и додао да је пред државом и њеним грађанима историјски тренутак, од кога зависи којим путем ће кренути Црна Гора. „Да ли је то пут мира, стабилности, просперитета, већих плата и пензија, владавине права или пут криминала, корупције, новог задуживања, енормног богаћења појединаца, а даљег сиромашења грађана“ – додао је Бечић.

„Зато је мир ријеч која нас све спаја. Она је почетак нашег новог пута. Пута у будућност у којој неће бити пребројавања, пођела и ширења мржње међу браћом, пријатељима, комшијама и колегама“ – додао је Бечић и поручио “Желим да видим како једни другима са радошћу честитамо празнике. Желим да видим како поштујемо једни друге и како смо један тим без обзира на нацију, вјеру, политичку или било коју другу припадност. Јер помирени можемо напријед, а завађени само уназад. То је показало вријеме који нам служи за наук и учи нас да никада више не поновимо исте грешке из прошлости“.

Лидер Коалиције је подсјетио да је Ђукановић са 27 година посато премијер, а његов син са 27 година милионер и да је порука и симболика врло јасна. „Вријеме од када је дошао на власт обиљежиле су пљачке, инфлације, отимања и деградација система“ – истакао је Бечић и додао да је Коалиција „Мир је наша нација“ пријетња криминалу, корупцији и свима онима који су разорили друштво, па отуда свакодневна праћења, подметања и кажњавања оних који су трн у оку аутократском режиму.

Током каравана подгоричким насељима видљива је снажна подршка грађана коалицији „Мир је наша нација“ на сваком кораку. Караван мира и наредних дана наставља свој пут широм Црне Горе у оквиру којег ће обићи све крајеве и сваки кутак државе.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here