ПЉЕВЉАЦИ НАЈЧЕШЋЕ УМИРУ ОД КОРОНЕ У ЦРНОЈ ГОРИ?

0
854

Од укупног броја преминулих од корона вируса од половине јуна готово десет одсто Пљевљака

ПЉЕВЉАЦИ НАЈЧЕШЋЕ УМИРУ ОД КОРОНЕ У ЦРНОЈ ГОРИ?

Чињеница да је од половине јуна у Црној Гори преминуло 75 лица од корона вируса, а да је од тог броја њих 7 из Пљеваља, иницира питања: да ли ови бројеви показују да Пљевљаци најчешће у Црној Гори умиру од поменутог вируса, пропорционално броју становника и броју званично обољелих, и шта је узрок томе? Посебно ако се зна да је и данас један пацијент из Пљеваља, који се лијечио у Брезовику, хитно превезен у Подгорицу. У Пљевљима има више пацијената који се налазе на кисеонику, а укупно се од корона вируса лијечи тј. тренутно је инфицирано 25 лица.

Црна Гора има око 650 хиљада становника а у Пљевљима, по последњем попису, живи око 31 хиљаду, односно 4,6 одсто од укупног броја. Ако погледамо проценат преминулих од корона вируса онда је из Пљеваља од укупног броја преминуло 9,33 одсто. Значи, готово десет одсто преминулих је из Пљеваља!

Чињеница која додатно обесхрабрује јесте да је у Пљевљима много обољелих медицинских радника, као и другог особља упосленог у Болници и Дому здравља.

Међу преминулим се такође налазе и медицински радници.

Питање на које треба тражити одговор јесте: због чега је тако велика смртност од короне у Пљевљима? Такво питање намеће се и у контексту бројних тврдњи да се пандемија корона вируса не смирује у Црној Гори, иако званичници управо то тврде. Последњи упоредни показатељи, нпр. са Србијом, а према последњим саопштеним подацима, кажу: од 8.760 тестираних у Србији 170 је позитивно на вирус, или око 1,94 одсто; у Црној Гори је од 480 тестираних 35 обољелих, односно 7,29 одсто.

Је ли то смиривање пандемије?

Пљевљаци треба да се запитају шта се дешава у њиховом граду. А питања је много…

Штеди ли неко државни новац на нама, док се у ово изборно вријеме свуда расипа? Колико има истине у томе да се пацијенти из Пљеваља касно пребацују у Подгорицу?

Можда је у питању и неки други проблем, али о чему год да је ријеч Пљевљаци, судећи по црној статистици, опет највише умиру од корона вируса у Црној Гори.

У потпуно немуштом саопштењу којим се менаџмент Опште болнице у Пљевљима данас обратио јавности о овим чињеницама нема ништа.

Кад је већ тако био би основни ред да се са стручном анализом јави и неки слободни љекар…

Пројекат подржан од стране Министарства спољних послова Републике Србије – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону 

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here