СПИСАК БИРАЧА БЕЗ РЕЗИДЕНЦИЈАЛНОГ УСЛОВА

0
1258

Саопштење за јавност Велике народне коалиције „За будућност Црне Горе“ – предсједник ОО НСД Пљевља Милан Мијо Лекић

СПИСАК БИРАЧА БЕЗ РЕЗИДЕНЦИЈАЛНОГ УСЛОВА

Данас је велика народна коалиција За Будућност Црне Горе упутила писмо и списак грађана који су уписани у бирачки списак БиХ, Министарству унутрашњих послова ЦГ, министру господину Мевлудину Нухоџићу следеће садржине:

Господине министре, шаљемо вам списак грађана Црне Горе који су уписани у бирачки списак БиХ, који је ажуриран 6.05.2020. године, чиме су доказали да посједују пребивалиште и држављанство у БиХ.

По Закону о држављанству, члану 24 став 1 тачка 1 – црногорски држављанин губи црногорско држављанство по сили закона ако је добровољно стекао држављанство друге државе осим у случају предвиђеном чланом 18. став 2. овог Закона а то је уколико је Црна Гора потписала уговор са другом државом и ратификовала у Скупштини Црне Горе.

Опште је познато да такав уговор (споразум) не постоји између Црне Горе и Бих.

Молимо Вас да примјените Закон о црногорском држављанству члан 24. став 1. тачка 1. и одузмете црногорско држављанство, избришете исте са бирачког списка како би спријечили злоупотребу Закона о избору одборника и посланика Црне Горе на парламентарним изборима који ће бити одржани 30. августа 2020.године.

Желимо да Вас упознамо а истовремено упозоримо да уколико Ви не предузмете поменуте мјере, бићемо принуђени да сами спријечимо злоупотребе и кршење Закона а за последице које евентуално могу наступити бићете искључиво Ви одговорни.

Сличне садржине Коалиција је упутила писмо и Основном државном тужилаштву у Пљевљима, Амбасади Босне у Црној Гори као и Амбасади Црне Горе у Босни.

У прилогу достављамо и списак грађана који се налазе на бирачком мјесту у БиХ и у Црној Гори.

 

Пројекат подржан од стране Министарства спољних послова Републике Србије – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону 

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here