АДВОКАТ МИЋКОВИЋ: АКЦИЈА СМИШЉЕНА ДА БИ СЕ ИЗМИСЛИЛИ НЕПРИЈАТЕЉИ

0
2149

Полиција: У Кљајевића Луци заплијењено оружје

АДВОКАТ МИЋКОВИЋ: АКЦИЈА СМИШЉЕНА ДА БИ СЕ ИЗМИСЛИЛИ НЕПРИЈАТЕЉИ

Након што је из Управе полиције сапштено да је већа количина експлозива, оружја и муниције пронађена претресом у кампу Кљајевића лука у Ђурђевића Тари, медији су пренијели да су приведени Ђоле и Славко Кљајевић, власници кампа Краљевића лука. Порпаролка Основног државног тужиоца Пљевља Наташа Бајчета саопштила је да је Кљајевићима одређено задржавање од 72 сата.

–Након саслушања у  својству осумњичених у Основном државном тужилаштву у Пљевљима, од стране дежурног тужиоца одређено је задржавање до  72 часа, лицима  Ђ.К. и С.К. из мјеста Ђурђевића Тара, општина Пљевља, због кривичног дјела недозвољено држање оружја и експлозивних материја, саопштено је из ОДТ Пљевља.

Њихов бранилац, адвокат Јосиф Мићковић, саопштио је да је одузимање оружја у Кљајевића луци режирана хајка, како би се у јавности створио утисак да се спремала побуна против режима.

–Скоро све пронађене пушке су трофејне, биле су окачене на зиду ресторана, а пар њих су ловачке, са уредним дозволама. Пронашли су им и једну количину привредног експлозива, која им је остала након што су 2002. године пробијали некакав пут. Истина је да су им пронашли мало већу количину муниције за ловачко оружје, објаснио је адвокат Мићковић.

–Јасно је да су акцију смишљено предузели да би пронашли, односно измислили непријатеља, нагласио је Мићковић.

Он је објаснио да су осумњичени Кљајевићи на саслушању у Тужилаштву испричали да је оружје које је полиција данас одузела од њих годинама било окачено на зиду ресторана којег су власници, у Ђурђевића Тари, чији су гости небројено пута били службеници Управе полиције.

Из Управе полиције потврђено је да су у ампу Кљајевића Лука пронашли укупно 5,367 килограма експлозива – 25 паковања експлозива укупне тежине два килограма и 601 грам, 755,9 грама у једној и два килограма и десет грама другој кеси.

Пројекат подржан од стране Министарства спољних послова Републике Србије – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону 

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here