ВЛАСТ ПОДРЖАВА НЕ ВИШЕ ОД 23 ОДСТО СТАНОВНИШТВА

0
952

Бивши одборник ДПС-а Предраг Цвијовић тврди да су локални избори у Пљевљима најбоље рјешење

ВЛАСТ ПОДРЖАВА НЕ ВИШЕ ОД 23 ОДСТО СТАНОВНИШТВА

Да пљеваљска локална власт не може рачунати на легитиметет резултата са локалних избора 2018. године упозорава и некадашњи одборник ДПС-а и садашњи независни одборник у СО Пљевља Предраг Цвијовић. Цвијовић истиче да садашња власт нема већу подршку од 23 процента становништва и да би било најбоље да се постигне договор око ванредних локалних избора.

  • Садашња власт нема већу подршку од 22 или максимална 23 процента пљеваљског становништва. То се може доказати и то показују изборни резултати са избора од 30. августа, казао је Цвијовић уз појашњење да се садашња власт у Пљевљима не може позивати на изборне резултате из 2018. године.

Цвијовић наводи да је ситуација 2018. године била другачија и да је ДПС тада могао да каже да је грађанска партија, али да сада то није случај.

– 2018. године имали смо носиоца листе Мирка Ђачића који се изјашњавао као Србин, на листи смо били Срђан Пивљанин  и ја који се такође изјашњавао као Србин, а данас нико од нас није у овој власти. Притом је ДПС напустио и бивши одборник Војислав Зиндовић који се изјашњавао као Србин. На парламентарним изборима је ДПС добио четири хиљаде гласова мање него 2018. године а све то говори да садашња власт нема легитимитет, јер су ДПС напустили пљеваљски Срби. Математика јасно показује да је то тако а математика никада не лаже, казао је Цвијовић, уз појашњење да је договор око нових избора најбоље и најправичније решење.

– Није добро да 23 процента становништва влада над 77. То није демократски, казао је Цвијовић и подвукао да у Пљевљима нема ни једног Србина на управљачким позицијама.

Поред Цвијовића, који је шеф Клуба независних одборника, изборе су тражили и шефови клубова других опозиционих партија. Предсједник пљеваљске општине Игор Голубовић је недавно саопштио да садашња већина од 18 одборника ДПС-а, Бошњачке странке и СД-еа има легитимитет са избора из 2018. године, одбацивши могућност расписивања нових избора.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here