ОДБОРНИЦИ СО ПЉЕВЉА ОМОГУЋИЛИ ГЛАСАЊЕ И ИЗ БОЛНИЧКОГ КРЕВЕТА

0
1031

Против измјена једино Предраг Цвијовић

ОДБОРНИЦИ СО ПЉЕВЉА ОМОГУЋИЛИ ГЛАСАЊЕ И ИЗ БОЛНИЧКОГ КРЕВЕТА

Одборници Скупштине општине Пљевља данас су са 25 гласова за и једним против усвојили измјене и допуне Пословника о раду. На тај начин одборницима који су обољели од корона вируса биће омогућено да гласају електронским путем, односно од својих кућа, из болничких кревета или са неке друге локације. За предлог су гласали одборници ДПС-а, Бошњачке странке, Соцјалдемократа, Нове српске демократије, СНП-а, ДНП-а, Демократа и Покрета за Пљевља, док је против био независни одборник Предраг Цвијовић.

У име предлагача уводну ријеч је дао шеф одборничког клуба ДПС-а Данијел Живковић, који је казао да ће измјене и допуне пословника омогућити да они одборници који су спријечени због епидемије вируса ипак учествују у одлучивању. Живковић је својим излагањем изазвао и низ реплика и коментара опозиционих одборника јер је устврдио да садашња извршна власт има легитимитет.

Тако је шеф одборничког клуба Нове Милан Лекић поручио да је најбоље да челници пљеваљске власти поднесу оставке, као и да су парламентарни избори потврдили да садашња власт нема легитимитет.

  • Немојте за свој рачун да крадете вријеме грађанима, јер сте много тог времена већ украли, казао је шеф одборничког клуба ДНП-а Владислав Бојовић придруживши се позиву Лекића да ДПС функционери поднесу оставке.

У име Демократске Црне Горе Никола Ровчанин је саопштио да из ДПС-а не смију више да кажу колико имају сигурних одборника. Ровчанин је поручио да ће се осипање у ДПС-у наставити.

Узвраћајући на критике опозиционих одборника Данијел Живковић је позвао да затраже смјене функционера и на тај начин провјере већину у локалном парламенту.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here