КРАЈ ПОЛИТИЧКЕ КАРИЈЕРЕ ВЛАДА МИЛИНКОВИЋА

0
1634

Смијењен након свих пораза и промашаја ДПС-а

КРАЈ ПОЛИТИЧКЕ КАРИЈЕРЕ ВЛАДА МИЛИНКОВИЋА

Предсједник Општинског одбора ДПС-а Пљевља Владе Милинковић, након изузетно лоших изборних резултата на парламентарним изборима 30. августа, разријешен је дужности предсједника. Још увијек нема поузданих информација о томе да ли је Милинковић сам поднио оставку или је разрјешен дужности, док он лично није био доступан на познате бројеве телефона новинарима дневног листа „Дан“. Њима шеф одборничког Клуба ДПС-а у СО Пљевља Данијел Живковић вијест о одласку првог човјека пљеваљског ДПС-а није ни одбацио ни потврдио. Казао је да на ту тему може да говори када вијест буде званично објављена у складу са партијским статутом.

  • Још не могу званично ништа да потврдим, казао је кратко у изјави за „Дан“ Живковић.

Међутим, током јучерашњег дана „Дан“ је ипак сазнао да ће до избора новог предсједника општинског одбора ДПС у Пљевљима водити трочлано предсједништво. Према истом извору предсједништво ће чинити Данијел Живковић, Авдо Ајановић и Драган Тошић. У наредном периоду, а највјероватније након одржавања партијског конгреса, услиједиће процес бирања и новог предсједника општинске организације.

По Статуту ДПС-а сваки предсједник општинске организације уколико оствари лошији изборни резултат у односу на претходне изборе обавезан је да поднесе оставку, тако да Милинковић након августовског пораза и пада броја гласова од четири хиљаде, није могао рачунати на останак на предсједничкој позицији. У његовом случају, према незваничним сазнањима, оставка је ипак услиједила након инсистирања партијских колега.

На исти начин 2016. године смијењен  је и Филип Вуковић, који је остварио лошије изборне резултате на парламентарним изборима него што су били изборни резултати 2014. године на локалним изборима. Тада је на мјесто Вуковића изабран управо Милинковић.

Пљеваљски ДПС годинама потреса криза. Најчешћа су трвења око функционерских мјеста. У таквим околностима зараћени кланови гледају на који начин да са партијских позиција уклоне супростављени табор. Одлазак Милинковића отвара и читав процес смјена, које су и неизбјежне након губитка власти, пише између осталог „Дан“.

Пројекат подржан од стране Министарства спољних послова Републике Србије – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here