ОМОГУЋИЛИ МИЛУ И ДРУЖИНИ БЕСПЛАТНО РЕКЛАМИРАЊЕ

1
932

Радио телевизија Пљевља

ОМОГУЋИЛИ МИЛУ И ДРУЖИНИ БЕСПЛАТНО РЕКЛАМИРАЊЕ

Извор: дневни лист „Дан“

Новинар пљеваљске Радио телевизије Миливоје Ирић упутио је иницијативу предсједнику Скупштине општине Драгиши Сокићу којом тражи разрјешење Савјета те медијске куће због пропуста у раду и кршења правилника о медијском представљају политичких партија током предизборне кампање за парламентарне изборе. Ирић је прво упутио приговор Комисији за жалбе и представке на рад одговорних у локалној телевизији, тврдећи да је омогућено мимо правила да у емисији „Актуелно“ одвојено гостују Мило Ђукановић, Властимир Голубовић, Предраг Бошковић и предсједник општине из редова ДПС-а Игор Голубовић.

  • Омогућено је супротно законима и правилима бесплатно емитовање више емисија „Актуелно“ чиме су нарушили равноправност учесника на изборима. На мој приговор није било никаквог одговора до 13.11.2020. године када сам добио одговор од Комисије за жалбе и представке. Сматрам да су се стекли услови да се покрене поступак разрјешења Савјета РТВ Пљевља у што краћем року – навео је Ирић у обраћању предсједнику СО, уз напомену да су бесплатно емитоване четири емисије у јеку предизборне кампање.

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић гостово је 20. августа, министар Предраг Бошковић 14, Властимир Голубовић 19. а Игор Голубовић био је гост 28. августа. Комисија за представке и жалбе констатовала је да у емисији „Актуелно“ емитованој 20, 28, и 19. августа није било прекршаја, изузев што је Бошковић направио преступ у последњих десет минута емисије.

  • У поменутим емисијама није било политичког маркетинга, већ су гости говорили о актуелним темама везано за њихову сферу дјеловања. Оно што констатујемо код емисије „Актуелно“ емитоване 14. августа јесу упућене политичке поруке гледаоцима које су у малом проценту могле имати утицај на гласаче. Напомињемо, да су поруке упућене у другом дијелу емисије, неких 10 минута директног политичког обраћања – наводи се у одговору Комисије за представке и жалбе.

Предсједник Савјета РТВ Пљевља Милорад Јокнић за медије је рекао да није било значајних преступа.

  • Савјет је констатовао да није било значајнијих одступања од утврђених правила, иако су евидентиране неке слабости на шта је указала и Агенција за електронске медије. Након објашњења које је дао директор и уредник оцјењено је да нема елемената за санкционисање уочених пропуста – казао је Јокнић.

Члан Савјета Васо Кнежевић, кога су на то мјесто предложиле невладине организације, вјерује да у предизборном тајмингу није требало радити интервјуе са личностима које директно учествују у изборном процесу кроз свој јавни ангажман, јер су у том случају могуће злоупотребе медијског простора.

  • Сматрам да прекршај постоји. Нисам за било какву санкцију и утврђивање чињеница да би се знало ко је крив, али сматрам да треба евидентирати прекршај да се не би поновио – наведен је Кнежевићев став у записнику.

Иначе, челнике пљеваљске Радио телевизије већ дужи низ година оштро критикују представници опозиционих партија, тврдећи да су исти у служби ДПС власти. У више наврата се замјерало извршном директору Дејану Миличићу који је и тог спорног 20. августа радио емисију са предсједником Црне Горе и лидером ДПС-а Милом Ђукановићем. Миличић је ипак сваку одговорност одбацио.

Пројекат подржан од стране Министарства спољних послова Републике Србије – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону

1 КОМЕНТАР

  1. С друге стране, да полтронски двојац, Миличић- Јокнић није омогућио ову привилегију булументи на челу са Ђукановићем, нејаким Бошковићем и осталим башибозуком, дпс сигурно не би остварио овако упечатљив резултат у Пљевљима. Према томе, два похлепна кловна пв новинарства имају својеврсну заслугу за “просипање“ дпс по Таслиџи.
    Кад се разрјеши Савјет, треба наћи начин да им се град одужи за овај вид несебичности :).

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here