НОВЕ ФАСАДЕ НА 10 ЗГРАДА У ЦЕНТРУ ГРАДА

0
785

Завршена реконструкција

НОВЕ ФАСАДЕ НА 10 ЗГРАДА У ЦЕНТРУ ГРАДА

На дан избора прве црногорске демократске Владе „кабинет предсједника општине Пљевља“ јавио је да је десет зграда у центру града добило нове термо-изолационе фасаде, чиме су постали енергетски ефикаснији објекти. У саопштењу се додаје да се „очекује санација још једне, преостале зграде смјештене у Скерлићевој улици, за чију реконструкцију је у току одабир понуђача“.

  • Осим санираних фасада, на друштвеним зградама је о трошку државе извршена замјена столарије, улазних и балконских врата, ограда на терасама и замјена олука, док су замјену браварије у зградама колективног становања, сходно својим могућностима, вршили станари.
  • Кроз програм енергетске ефикасности, Влада Црне Горе је за ову намјену из Буџета Државе за 2019. годину опредијелила помоћ Општини Пљевља у вриједности од 490.000 еура која се односила за уређење фасада у главној улици,односно за имплементацију мјера енергетске ефикасности на објектима који се грију из котларнице у Скерлићевој улици.

Како је саопштено из Дирекције за изградњу и инвестиције Општине Пљевља, за ове послове је до сада утрошено 393.000 € са урачунатим ПДВ-ом, а радове је изводила пљеваљска грађевинска фирма „Техно-градња“.

Имајући у виду чињеницу да је ријеч о објектима „који су прављени прије неколико деценија… а према прорачуну енергетске ефикасности зграда, количина потребног енергента за гријање зграда из котларнице у Скерлићевој улици смањиће се за 5 – 7 процената“.

Програмом енергетске ефикасности извршена је замјена фасада на зградама: Скупштине општине Пљевља (бивша СДК), Секретаријата за привреду Општине Пљевља, Фонда ПИО, изнад бивше државне апотеке у главној улици, изнад апотеке Прима С, Обнове у Тршовој улици и низ зграда у доњем дијелу главне улице, каже се у Саопштењу.

Пројекат подржан од стране Министарства спољних послова Републике Србије – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here