ПЉЕВАЉСКЕ ДЕМОКРАТЕ ТРАЖЕ СМЈЕНУ ДИРЕКТОРА ДОМА ЗДРАВЉА

0
1387

Турсумовић незаконито добио мандат

ПЉЕВАЉСКЕ ДЕМОКРАТЕ ТРАЖЕ СМЈЕНУ ДИРЕКТОРА ДОМА ЗДРАВЉА

Именовање Илхана Турсумовића по трећи пут на мјесто директора пљеваљског Дома здравља за Демократску Црну Гору је примјер кршења законитости. Како је саопштено из поменуте партије један од првих корака нове Владе треба да буде разрјешење Турсумовића са те функције и избор новог кандидата. Из ове партије упозоравају да је претходна директорица Вера Бојовић са те функције морала да иде јер није могла добити трећи мандат.

– Прије свега очекујемо успостављање законитости у раду, а први корак ка томе је разријешење др Илхана Турсумовића, директора Дома здравља, који ову функцију обавља незаконито као кадар ДПС-а. Наиме, актуелни директор пљеваљског Дома здравља именован је по трећи пут на чело ове установе, супротно закону. Прецизније, након два мандата на мјесту директора именован је за в.д директора, а потом без конкурса на трећи мандат од четири године, наводи се у саопштењу пљеваљског општинског одбора поменуте партије.

– Сматрамо да су нужне кадровске смјене претходница успостављању законитости у раду и унапрјеђењу здравствене заштите, поручују демократе.

Илхан Турсумовић је дугогодишњи ДПС функционер. Дужи низ година је био и шеф одборничког клуба ове партије у пљеваљском локалном парламенту. Од 2012. године Турсумовић се налази на мјесту извршног директора Дома здравља. Након парламентарних избора 30. августа Турсумовић је од стране министра Кенана Храповића именован по трећи пут за директора.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here