ПОРЕЗ МОРА ДА СЕ ПЛАЋА!

0
773

Општина Пљевља одбила захтјев мјештана МЗ Црљенице

ПОРЕЗ МОРА ДА СЕ ПЛАЋА!

Пљеваљска општинска власт је одбацила захтјев представника Мјесне заједнице Црљенице, да док траје епидемија корона вируса порез на непокретности у сеоском подручју буде укинут. Из општинске управе је наведено да за такву мјеру немају могућности, као и да је кроз издвајање значајних средстава упућена помоћ пољопривредницима.

– Законом о порезу на непокретности, чланом 13,  су таксативно наведени случајеви пореских ослобађања и у истом није наведено могућност ослобађања од пореске обавезе, наводи се у одговору на захтјев директора Дирекције за локалне приходе Драгана Госпића. Госпић је навео да је у свим тим пословима неопходно поштовати законске прописе и процедуру и да не постоји могућност да се пољопривредници ослободе плаћања пореза на земљиште. Он је појаснио да су у локалној управи као олакшавајућу околност за ову годину донијели мјеру да до краја августа неће покретати принудну наплату пореза.

– Буџетом општине Пљевља за 2020. Годину, предвиђен је агробуџет за субвенције у износу од 302 хиљаде еура, казао је Госпић уз подсјећање да је у оквиру мјера помоћи пољопривредницима, услед корона вируса, на поменути износ одобрено још 100 хиљада еура.

Житељи МЗ Црљенице тражили су да сеоско подручје буде ослобођено плаћања пореза у оквиру расправе о буџету за наредну годину. Такав став су правдали да је потражња за пољопривредним производима опала, као и да су цјене много ниже него претходне године. С дсруге стране житељи овог села, као и многих других, суочавају се са проблемима везаним за водоснабдјевање и са слабим квалитетом путне мреже.

Пројекат подржан од стране Министарства спољних послова Републике Србије – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here