НИЈЕ БИЛО КВОРУМА ЗА 21. СЈЕДНИЦУ

0
1603

Скупштинa општине Пљевљa

НИЈЕ БИЛО КВОРУМА ЗА 21. СЈЕДНИЦУ

Сједница Скупштине општине Пљевља, 21. по реду, на којој је требало да буде разматрано више значајних питања, међу којима и Предлог буџета општине Пљевља за 2021. годину и више планова рада локалних предузећа и установа, није одржана након што због недостатка кворума није утврђен ни дневни ред сједнице.

Одборници су коментарисали одговоре на раније постављена питања и постављали нова, с тим што су о дборници опозиције инсистирали  на одговорности локалне  власти  за лоше стање у комуналним предузећима. Приликом расправе о предложеном дневном реду  прихваћена је инцијатива локалних привредника да се на сједници не  разматра Предлог одлуке о давању сагласности на Цјеновник услуга сакупљања, транспорта и одлагања комуналног отпада. Шеснаест одборника опозиције било је за скидање  ове тачке  са дневног реда  сједнице, четрнаест  одборника владајуће коалиције је било против, док су два одборника  власти, Момир Цвијовић и Вељко Петровић, била уздржана, те овај предлог није прихваћен.

Иначе, одборнике који су дошли на сједницу СО Пљевља сачекало је неколико привредника који су им подијелили Иницијативу да се из скупштинске процедуре повуче Предлог цјеновника услуга „Чистоће“, наводећи да предметна одлука није била на јавној расправи. Истакли су да су цијене неприхватљиво високе, те представљају оптерећење за грађане и привредне субјекте.

Као што није прихваћен предлог власти за ову тачку дневног реда, тако није прихваћен ни предлог опозиције да се разматра одговорност и смјена Савјета Радио телевизије Пљевља. Након неколико пауза, када је требало је да се приступи утврђивању дневног реда, констатовано је да Скупштина нема кворум, јер су одборници опозиције напустили засједање незадовољни односом власти према њиховим предлозима.

Након што је Скупштина остала без кворума предсједник  Скупштине Драгиша Сокић је казао да ће  одборници и јавност накнадно бити обавијештени о даљем раду Скупштине.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here