СКАНДАЛОЗНЕ ТВРДЊЕ НАЧЕЛНИКА ЦБ ПЉЕВЉА ДРАГАНА СЛАВУЉА ПОВОДОМ ПРЕБИЈАЊА МЛАДИЋА

0
1801

Правдао насилничко понашање

СКАНДАЛОЗНЕ ТВРДЊЕ НАЧЕЛНИКА ЦБ ПЉЕВЉА ДРАГАНА СЛАВУЉА ПОВОДОМ ПРЕБИЈАЊА МЛАДИЋА

Извор: ИН4С

У сриједу, 23. децембра, у службеној посјети Пљевљима је боравила висока делегација Владе Црне Горе у саставу: потпредсједник Дритан Абазовић, министар унутрашњих послова Сергеј Секуловић, в.д. директора Управе полиције Веско Дамјановић и министар екологије, просторног планирања и урбанизма Ратко Митровић.

Том приликом обављени су разговори са представницима Општине, шефовима одборничких клубова у СО Пљевља, руководством Рудника угља АД Пљевља, али и начелником Центра безбједности Пљевља Драганом Славуљом, у оквиру којих су проблематизована сва горућа политичка, привредна, али и безбједносна питања у овом граду.

Посебну пажњу привукле су ријечи начелника Славуља који је, пред више свједока, приликом елаборације актуелне безбједносне ситуације у Пљевљимапокушао да оправда насилничко понашање пљеваљске полиције у ноћи хапшења владике Јоаникија, 13. маја, када су у варварском маниру претукли младића Огњена Мијатовића.

Снимак свирепог пребијања обишао је регион.

Међутим, начелник Славуљ није изразио жаљење поводом овог случаја, али је признао да је „неколико полицајаца“ прекорачило овлашћења, због чега ће, како је истакао, све бити испитано.

Иако је прошло више од 7 мјесеци од овог догађаја без икаквог помака у расвјетљавању случаја, ријечи начелника Славуља којим је квалификовао Огњена Мијатовића као лице са „психичким проблемима“, говорећи министру Секуловићу да је он први напао полицију, као и то да у то вријеме није требало да буде на улици без „пратње родитеља“ – представљају врхунац лицемјерства и непрофесионализма.

Славуљ је отишао и корак даље, оптужујући родитеље Огњена Мијатовића да врше притисак на Управу полиције и свједоке у циљу мијењања исказа.

Подсјетимо, мајка претученог младића је открила детаље даљег пребијања њеног сина у станици ЦБ Пљевља.

  • Службеник полиције, Дино Хрковићга удара песницом, везаног лисицама, из све снаге у предјелу грудног коша, пљује 2 пута, удара 2 пута пута токи-вокијем по глави и обраћа са „слино“. Све то у присуству двојице инспектора (Жара Газдића и још једног службеника у чији идентитет нијесам сигурна), рекла је она и подсјетила на нехумано понашање др Сабрине Хаџиосмановић која је у отпусној листи Огњена Мијатовића написала да је Огњен напао полицију.
  • После бруталног пребијања, и страшног малтретирања како физичког, тако и психичког, од стране појединих полицајаца, које је настављено и у станици полиције, непроспаване ноћи и обављених појединих снимања, преживљеног шока и силног стреса, са ужасном главобољом, нагоном за повраћање Огњена са хирургије воде у Тужилаштво, да да изјаву, саопштила је она.

Пројекат подржан од стране Министарства спољних послова Републике Србије – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here