РУДНИК УГЉА И ВЛАДА ДР ЏАРИЋУ ДОНИРАЛИ 50 ХИЉАДА ЕВРА, ОН ДПС-у 700 ЕВРА

0
1781

Мајстори за донације

РУДНИК УГЉА И ВЛАДА ДР ЏАРИЋУ ДОНИРАЛИ 50 ХИЉАДА ЕВРА, ОН ДПС-у 700 ЕВРА

Како је група пљеваљских љекара специјалиста недавно написала у писму пљеваљском Тужилаштву и министарки здравља др Јелени Боровинић Бојовић љекар анестезиолог у Општој болници у Пљевљима др Раденко Џарић добио је неповратних 30.000 еура из буџетске резерве Владе, на чијем је челу у техничком мандату био Душко Марковић, а додатно је директор Опште болнице Ердуан Лаловић, који наводно не зна за донацију Владе, тражио и добио од Рудника угља донацију за Џарића од 20.000 еура.

Џарић је такав третман, према наводима Лаловића, добио као дефицитаран медицински кадар, у пандемијским околностима.

Др Џарић је иначе, према званично објављеним подацима током предизборне кампање за парламентарне изборе 30. августа, био један од издашнијих донатора ДПС-а. Др Џарић, коме су средства из државног Буџета опредијељена за рјешавање стамбеног питања, својој Партији донирао је 700 евра за рјешавање питања избора.

Још једна донација Општој болници Пљевља, сада од нове власти, изазвала је пажњу ових дана.

Током посјете Пљевљима предсједник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић донирао је Општој болници у Пљевљима 5 хиљада евра. Предсједник Скупштине са министарком здравља др Јеленом Боровинић Бојовић том приликом је посјетио Болницу и састао се са директором Лаловићем и са докторком која је протеклих мјесеци скоро до неукуса, у свакој прилици, истицана као највећи борац против Ковида19 у пљеваљској Болници. Докторка је иначе била на посланичкој листи ДПС-а за парламентарне изборе 30. августа, а сада се у кулорима у Пљевљима помиње као једна од оних са астрономским накнадама које је добијала за свој ангажман у борби са пандемијом, према тврдњама из писма њених колега.

Након те донације у јавност је стигло Рјешење Агенције за антикорупцију којим је утврђено да је Општа болница у Пљевљима током изборне кампање, у лицу директора Ердуана Лаловића, вршила незаконита запошљавања. Поменутим рјешењем није изречена санкција. Упућени кажу да се то ради посебним рјешењем и да би казна за правно лице морала бити око 5 хиљада евра.

Која је онда била сврха добронамјерног донаторског чина предсједника Скупштине?

Пројекат подржан од стране Министарства спољних послова Републике Србије – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here